Taner Ulutaş

İskele Belediyesi'nde yaşanan büyük ihmal sonrasında binlerce insanın hayatının riske girmesi muhtemel olan olay son anda fark edilerek binlerce insanın hayatı direkten dönüldü.

İskele Belediyesi tarafından kullanım amacı ile tankerlerle köylere ait su depolarına boşaltılan suya zehir karıştı. Kuyu suyuna, kuyunun hemen yanına konan zehir deposundan boşaldığı öne sürüldü. Zehirin kokusunu son anda fark eden tanker şoförünün durumu Belediye Başkanı ile polise ihbar ederek yaşanması muhtemel bir faciayı son anda önlediği öğrenildi.

ZEHİR KUYDAN TANKERE SU ÇEKİLİRKEN FARK EDİLDİ

İskele Belediyesi çevrelerinden güvenilir bir kaynak yapmış olduğu açıklamada, "İskele Belediyesi'nin köylere su aktarımı yaptığı belediyeye ait kuyular var. Su, kuyulardan tankerler ile çekilmek suretiyle köy depolarına taşınarak köylerin kullanım suyu ihtiyacını gideriyoruz. Perşembe günü tankeri kullanan şoför arkadaşımız Ergazi ve Kilitkaya köylerine su götürecekti. Kuyudan su çekmeye başladığı anda burnuna korkunç bir koku geldi. Tankere su aktarmayı bırakarak durumu belediye başkanımıza iletti. Daha sonra durum İskele Polis Müdürlüğüne de bildirildi" dedi.

YÜKSEK ORANDA ZEHİR ÇIKTI

Aynı kaynak açıklamasına devamla, "Su kuyusunda yapılan tahliller sonucu yüksek oranda zehir çıktı. Kuyu kapatıldı. Kuyuya karışan zehir ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda kuyunun yanına konulan zehir deposundan kuyuya zehir akarak kuyuyu zehirlediği söylendi. Peki zehir deposunun kuyunun yanında ne işi var diye sordum. Birisi koydu denilerek kaçamak cevaplar verildi. Depoda bulunan zehir kuyuya nasıl aktı? Depo delindi mi diye araştırdım onun cevabını da bulamadım" ifadesinde bulundu.

"HESABINI KİM VERECEKTİ?"

"İskele Belediyesi'nin depolarına girmek dışarıdan bir kişi için zor bir mesele ve her tarafta bekçi var. Daha önce depolarda meydana gelen hırsızlık nedeni ile 300-400 bin lira harcanarak her taraf kameralar ile donatıldı. Bu kuyunun yanındaki zehir deposunu oraya taşıyanın kimliği kameralardan neden tespit edilmedi" diye soran aynı kaynak, "Tanker şoförünün dikkati olmasaydı ve bu su Ergazi’ye götürülmüş olsaydı, zehirlenen halkın hesabını kim ve nasıl verecekti? Bu işte ihmalden öte bir şeyler var. Çünkü İskele Belediyesi'nde bazı anlamadığımız işler dönüyor. Orada bloklaşmalar var. Bakın bu olaydan sonra Sayın Hasan Sadıkoğlu, polis gününü bahane ederek İskele Polis Müdürlüğü'nü ziyarete gitti. Bu konuda polisten de çıt çıkmadı" dedi.