Birçok sorun ile boğuşan taşıma sektörü, korsan taksicilerin yanında durak ihlali yapan taşımacıların da yarattğı sıkmalarla mücadele veriyor. Geçtiğimiz gün kiralık araçla korsan taşımacılık yapan bir taksicinin polis ekipleri tarafından yakalanmasının ardından, dün de 'Durak ihlali' yapıp yasaları çiğnediği gerekçesiyle dört kişi tutuklandı. Bu durumu HALKIN SESİ'ne değerlendiren Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, kaçak taşımacılığın yanında kural tanımamazlığın büyük sıkıntı yarattğına değindi. "Durak ihlali yapıldı, herkes durağında saatlerce müşteri beklerken onların bu şekilde çalışması hiç de adil değil" dedi. Taşımacılık sektöründe birçok konu üzerinde mücadele veren Lefkoşa Taksiciler Birliği, Lefkoşa polis ekipleri ile işbirliği içerisinde sektörde meydana gelen yasa dışılıkları en aza indirme hedefinde.

Geçtiğimiz gün suçüstü yakalanan ve HALKIN SESİ'nin önceki gün manşetine taşınan korsan taşımacılara dün dört kişi daha eklendi.

Lefloşa Taksiciler Birliği'nin şüphesi üzerine kaçak taşıma konusunu yakın takibe alan Lefkoşa Trafik Müfettişi Şube Amiri Kutlay Malek, Trafik Tahkikat Amiri Mehmet Özatılgan ve ekipleri, dün de dört kişiyi suçüstü yakaladı.

Lefloşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarını, polis teşkilatindan büyük destek aldıklarını dile getirdi. "Daha birkaç gün önce kiralık bir aracı yakalattk. Bu şahsa gereken cezai uygulama verilmiştir. Kutlay Bey bu işin peşini bırakmayacağını, kaçak taşımacılık ve kaçak taksiciliğin önüne geçebileceğimizi de bizlere göstermiş oldu. Bunu hep birlikte çalışarak başaracağız" diyen Turgut, polis teşkilatindan büyük güç aldıklarını kaydetti.

DURAK İHLALİ SUÇTUR, CEZASI VAR

Her taksicinin kendi bölgesi olduğuna değinen Turgut, durakların dışında gezerek belirli yerlerden müşteri almanın, durakta bekleyen taksicilere yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti.

Turgut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gerek izinli, gerek izinsiz, yasalar çerçevesinde, izinli araçlarımız durak ihlali yaparak, orada burada, olur olmaz yerde durup müşteri alamaz, kuralları ihlal eden her kim olursa olsun cezası neyse çekecektir. Dün yine dört araba yakalandı. Bu arabalar durak ihlali yaparak, barların önünde, Lefkoşa'da çarşıda gezerek taşıma yapıyordu, üstelik durakları olduğu halde. Herkes durağında saatlerce müşteri beklerken onların bu şekilde çalışması hiç de adil değil. Taksi durağının yakınında olan taksicilerin müşterilerini mi çalacaklar? Herkes kendi durağında taksicilik yapacak, haksızlık olmamalı. Herkes kuralına uygun çalışmalı." dedi.