Kosova'da muhalefet milletvekilleri için tutuklama emri çıkarılması ve bir muhalif milletvekilinin tutuklanması, muhalefet partilerin sempatizanlarını sokaklara döktü.

Kosova Meclis Genel Kurulu'nda gaz attığı suçlamasıyla muhalefet partilerinden bayan milletvekilinin tutuklanmasına karar verildi. Milletvekillinin tutuklanmasının ardından muhalefet partilerin taraftarları sokaklara akın ederek, milletvekilinin tutuklanmasını protesto etti. Priştine meydanları, polis ile protestocuların çatıştığı savaş meydanlarına dönüştü. Başbakanlık binası önünde başlayan protestolara müdahale eden polis, göz yaşartıcı kullandı. Saatlerce süren olaylarda 3 gösterici, 5 vatandaş ve 5 polis yaralandı. Bazı göstericiler de gözaltına alındı.

Priştine'nin trafiğe kapalı en kalabalık caddesinde polisin sıktığı göz yaşartıcı bombalardan etkilenen vatandaşlar bir anda nereye uğradıklarını şaşırdı. Protestocuların meydanda vatandaşlara karışması ve polisin göz yaşartıcı ile müdahalesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Göz yaşartıcıdan etkilenen vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Taşlı saldırılara göz yaşartıcı bomba ile yanıt veren polis, zırhlı araçları da devreye soktu. Priştine caddelerinde polis ile göstericiler arasında saatlerce kovalamaca yaşandı. Göstericiler, milletvekili serbest bırakılmadıkça protestoların devam edeceğini duyurdu.

Kosova'da muhalefet partileri, bir süre önce Kosova ile Sırbistan arasında Brüksel'de imzalanan Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulmasını öngören anlaşma ile Kosova ve Karadağ arasında Sınır Anlaşması'nın geçersiz ilan edilmesini talep ediyor. Muhalefet milletvekilleri Meclis Genel Kurul oturumlarında göz yaşartıcı gaz atarak, oturumların yapılmasını engelliyor.

Kosova yine karıştı

Kosova yine karıştı