Mücadele arkadaşımız, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı mensubu, Canbulat Radyosu kurucusu, kooperatifçi, siyaset adamı, milletvekili, bakan, parti genel başkanı, gazete ve dergi sahibi, köşe yazarı, BRTK Müdürü, Kıbrıs Türk Basın Konseyi, Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı ve Ulusal Konsey kurucusu gibi sayısız hizmeti geride bırakarak ebediyete göç etmiştir.

Sayın Kotak kendini sürekli yenileyen, başkalaşmadan değiştirmeyi başaran, ileri görüşlü ve saygın kişiliği ile Kıbrıs Türkünün unutulmaz mücadele liderlerinden bir liderdir.

Atılımcı ve örgütçü karakteri ile hizmet verdiği tüm birimlerin, gelişmesi ve her zaman milli dava yolunda olmasını sağlamıştır. Boşluğu maalesef doldurulamamıştır.

Kıbrıs Türk halkının ölüm-kalım mücadelesi verdiği tarihinin en zor günlerinde Atatürkçü, kişiliği, Anavatan’a güven ve bağlılığı, Atatürkçü düşünce yapısı ile KKTC'nin yaşatılması ve yüceltilmesinden yana çabaları ile hepimize örnek olmuş, katkı yapmış mücadele azmi aşılamıştır.

Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye'ye yürekten bağlı, mücadeleden, özgürlükten, egemenlikten yana olunabileceği gerçeği Sayın İsmet Kotak'ın mücadele gücü ve değişmez karakteri olmuştur.

Kıbrıs Türk halkının yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Sayın İsmet Kotak'ı rahmet ve saygı ile anıyoruz.