Devrim Demir

Narkotik ekipleri önceki gün Girne’de 24 yaşındaki Oğulcan Demir’in kalmakta olduğu eve alınan bir ihbar üzerine operasyon düzenledi. Ekipler mahkeme emri ile zanlının kalmakta olduğu evde yaptığı aramada boyları 10 ile 30 cm arasında 14 kök Hint Keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Demir işlediği suçu itiraf ederken, tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın yeni olduğuna dikkati çekerek, 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Kovalar içinde uyuşturucu bitkilere el kondu  

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Halil Dümenci verdiği ifadede Oğulcan Demir’in kanunsuz uyuşturucu madde Hint Keneviri “Ziraat ve tasarruf” suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Halil Dümenci görevli polis ekiplerinin önceki gün saat 16.20 ile 16.50 saatleri ararsında Girne’de Oğulcan Demir’in kalmakta olduğu evde mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi.

Dümenci evin yatak odası bölümünde,  yatağın üzerinde 4 adet kova içerisinde boyları 10 ile 30 cm arasında değişen toplam 14 kök Hint Keneviri türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bitki bulunduğunu belirtti.

Suçunu itiraf etti

Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve olayla bağlantılı 1 kişinin daha arandığını söyledi. Halil Dümenci zanlının sorgulamada, işlediği suçu itiraf ettiğini söyleyerek soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.