Melin DOBRAN

Pegasus Havayolları’nın Stanstead-Ercan seferini yapan PC 520 sefer sayılı uçağında yolcu olarak bulunan ve önceki gün havada iken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk yolcu Erdinç Mehmet Saraçlı, dün Lefkoşa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Erdinç Mehmet Saraçlı’nın eşi İlmiye Mehmet Saraçlı’nın cenazede ‘Beni bırakıp gitme Erdinç’ diyerek döktüğü gözyaşı törene katılan herkesi duygulandırdı. 

Lefkoşa’nın Dumlupınar bölgesindeki evlerinin kapısını Diyalog’a açan İlmiye Mehmet Saraçlı havada yaşanılan üzücü anları Diyalog’a anlattı.

Acılı eş İlmiye Mehmet Saraçlı hayat arkadaşını kaybettiği anları şu sözlerle anlattı, “Uçağa girdikten yarım saat sonra eşime bir bunalım geldi. Astımı vardı ve nefes alamadı. Ben uçakta bağırınca hemen oksijen getirdiler. Uçak Almanya’dan iniş izni alana kadar 45 dakika havada döndü. Uçakta yolcu olarak bulunan 3 tane doktor vardı. Doktorlar eşimin kriz geçirdiğini gördü. Kalp doktoru olan eşime müdahale etti. Eşimi yanımdan alıp, koridora yatırdılar ve kalp masajı yaptılar. Eşim masaja cevap vermedi ve hemen öldü. Oradaki doktor kalp ve astımdan dolayı öldüğünü söyledi.”

“Sakınca yok dediler”

İlmiye Mehmet Saraçlı, eşi ile yılda 2 kez Kıbrıs’a geldiğini söyledi. Saraçlı, “İngiltere’deki doktor eşimi muayene etti ve seyahat yapmasında bir sakınca olmadığını söyledi. Biz de sakınca olmadığı için Kıbrıs’a gelmeye karar verdik. Eşimi uçakta kaybedeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Doktoru seyahat etmesine izin vermediği için, geçen yıl seyahat etmedik” dedi. Eşinin 50 yıl, kendisinin ise 46 seneden beridir yurt dışında yaşadığını ifade eden Saraçlı, ara sıra tatil için Kıbrıs’a geldiklerini belirtti.

Gözyaşları arasında defnedildi

Uçakta yolculuk yaptığı sırada 69 yaşında hayatının kaybeden Saraçlı’nın Gazimağusa’da doğduğu ve Baf’ta büyüdüğü öğrenildi. Aile yakınlarından alınan bilgiye göre, 13 yaşından beridir İngiltere’de yaşayan Saraçlı, lokanta şefliğinden emekli olmuştu. 

Kovboy’u arkadaşları uğurladı

Erdinç Mehmet Saraçlı dün Lefkoşa’da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye katılan arkadaşları Erdinç Mehmet Saraçlı’ya ‘Kovboy’ diye hitap ettiklerini söyledi. Saraçlı’nın cenazesi dün İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.