Taşpınar (Angolem) Muhtarı İzzet Erçağıl, muhtarlık içerisinde yer alan köy kahvehanesine kilit vurdu. Lefke Belediye hudutları içerisinde yer alan Taşpınar (Angolem) köylüleri, muhtar İzzet Erçağıl’ın keyfi hareket ederek muhtarlığa ait köy kahvesini çalıştıran şahısın elinden alarak kilit vurmasına ateş püskürdü.

Gürsel KARAGÖZLÜ

Köylüler, 1982 yılından beridir kahvehanenin işletmesini sürdüren vatandaşı, muhtarın şahsi hırsı sonucu sokağa attığını ifade ederek muhtara büyük tepki gösterdiler.

Köy halkı Muhtar İzzet Erçağıl’ın kahvehane işletmecisine ‘kaymakamlıktan onay aldım. Kahvehane köyündür ve kilitliyorum’ dediğini ve kahvehaneye kilit vurduğunu söyledi.
Kahvehane işletmecisi, muhtara giderek “hastayım içeride ilaçlarım var madem kilit vurdunuz onları ve kahvehane içerisindeki eşyalarımı alayım” demesine rağmen bir türlü eşyalarını alamadığı ifade edildi.

Kahvehane işletmecisinin kaymakamlığa giderek durumu bildirdiği ve görevlendirilen bir memurla hem ilaçlarını hem de kahvehanedeki eşyalarını aldığı belirtildi. 

Köylü kızgın

Köy halkı tek eğlence yeri konumundaki kahvehanenin kapatılmasına tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:

“Muhtar bizlere kahvehane için ihaleye çıkacağını ve ihale sonucu burayı birine kiralayacağını söyledi. Bizler de muhtara bu yer için kimse ihaleye girmez. Burayı çalıştıran gün boyunca ancak 10 kahve yapar. Nasıl burayı kiralar dedik ama dinletemedik. Köye gelen misafirlerimizi burada ağırlardık. 2 aydan beridir kahvehane kapalı misafirlerimizi ağırlayamaz olduk.”

“Kaymakamlık el atsın”

Taşpınar köylüleri kaymakamlığın olaya en kısa sürede el atması gerektiğini belirterek kahvehanenin yeniden açılmasını istedi. Köye gelen misafirleri kahvehanede ağırlamak istediklerini kaydeden köylüler, “Muhtarlık yalnızca belge vermek değildir. Köylünün isteklerine de cevap vermelidir. Var olan varlıkların kapatılması değil yaşatılması önemlidir” dediler.
Güzelyurt Kaymakamlığı Lefke Dairesi görevlisi Cemal Hürben ise olayı doğrulayarak muhtarın isteği üzerine işletmeciye eşyaları verildikten sonra binanın kilitlendiğini söyledi. Hürben muhtarın yurt dışından gelmesi ile ihaleye çıkılacağını belirtti.