Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol muhtarı Salih Erel, İnönü Belediyesi ve gelmiş geçmiş hükümetlerin köylerine karşı olan ilgisizliğinden dert yandı. Kış aylarındaki su baskınlarına değinen Erel, çiftçi ve hayvancının her yıl mutlaka zarara uğradığını söyledi.

Kaymakamlık ve Su İşleri Dairesine bu sorunu sık sık bildirmesine, gelip inceleme yapılmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığını savunan Erel, köylünün de artık sabrının taştığını dile getirdi.

Köylü sineklerden uyuyamıyor

Köy içerisinde birçok çöp yığınının bulunduğunu ve belediyenin sinek ilaçlamalarını yeterince yapmadığını söyleyen Erel, yılın yarısına gelinmesine rağmen belediyenin sadece 3 defa ilaçlama yaptığını savundu.

Erel, “Köy halkı geceleri sineklerden dolayı uyuyamıyor” dedi.

Çöpler alınmıyor

Belediye aracının sadece konteynırlar içerisinde bulunan çöpleri aldığını aktaran Erel, mahalle aralarında biriken çöplere İnönü Belediyesinin dokunmadığını ve mahalle aralarının çöp yığınına dönüştüğünü söyledi.

Asfaltlama yetersiz

Köy içerisinde asfaltlanmayı bekleyen yollar olduğunu söyleyen Erel, asfaltlanan yollarında sağlam olmadığını ve gelecek yıla kalmadan çökeceğini iddia etti. 

Yer altı kuyularının bulunduğu bölgenin tamamen zehir bahçesi olduğunu öne süren Erel, bütün ilaçlı suların köylünün yetiştirdiği patates, domates, enginar, kapruz ve kavunlara yakın olduğunu söyleyerek bu durumun sorumlusunun da devlet ile İnönü Belediyesi olduğunu aktardı. “20 yıl önce kanser nedir bilmezken şimdi grip olur gibi kanser oluyoruz” diyen Erel, yetkililerden önlem almalarını istedi.

Kaldırım yapılacak diye levhayı söktüler

Kaldırım yapılacağı öne sürülerek kavşağa yakın olan bölgedeki trafik levhasının söküldüğünü belirten Erel, daha sonra kaldırım yapımının iptal edildiğini, ancak trafik levhasının yerine konmadığını ve atıl vaziyette bırakıldığını anlattı. 

Çocuk parkı tiken tarlasına dönüştü

İnönü Belediyesi’nin çocuk parkının zeminini çağa uygun olarak kauçuk sünger ile kaplayacağının sözünü verdiğini söyleyen Erel, bu sözün tutulmadığını belirterek, parkın şu an için tiken tarlasına dönüştüğünü ifade etti.