Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde 2010 yılında hizmete giren sağlık ocağının elektrikleri, yaklaşık 10 bin liralık borcundan dolayı 1 aydır kesik. Bir doktor ile hemşirenin görev yaptığı sağlık ocağında, elektrik kesintisi nedeni ile hizmetlerin durması ise Dörtyol ve civar köylerdeki vatandaşları çileden çıkardı.

Diyalog’a ulaşan Dörtyol Köyü sakinleri, yetkililerin ihmali nedeniyle sağlık ocağının elektriğinin borcundan dolayı kesildiğini, mağduriyeti de kendilerinin yaşadığını aktardı.

Konu ile ilgili Diyalog muhabirine açıklamalarda bulunan Dörtyol köyü muhtarı Salih Erel, 2010 yılında hizmete giren sağlık ocağının elektriğinin sık sık kesildiğini ve bu sorunla karşılaştıklarını ifade etti. 

Erel: Borcu bakanlık ödemeli

Sağlık ocağındaki sayacın Dörtyol muhtarlığına ait olduğu için bu sorunu yaşadıklarını anlatan Erel, sağlık ocaklarının Sağlık Bakanlığına bağlı olduğunu dolayısı ile de elektrik borcunu ödemekle yükümlü kurumun Sağlık Bakanlığı olduğunu savundu. Her hükümet değişiminde bu sorunu yaşadıklarından yakınan Erel,  bir önceki hükümete açtırdıkları Sağlık Ocağı’nın elektriklerinin hükümetin değişmesi ile 1 ay önce yeniden kesildiğini aktardı. 

"Dolapta ilaç bulunduramıyoruz"

Erel, sağlık ocağında sürekli olarak bir hemşirenin görev yaptığını, bir doktorunda her hafta Salı günü Sağlık Ocağı’na gelerek hastaları muayene ettiğini söyledi.

Erel, geçtiğimiz Salı günü sağlık ocağına gelen doktorun, elektrik kesintisi nedeni ile hizmetini tam olarak yapamadığını belirterek, “Elektriğin kesik olması nedeniyle dolapta ilaç bulunduramıyoruz, doktorumuz muayene sırasında sadece reçete yazabildi, iğne yapılması gereken hastalara iğne yapılamıyor” şeklinde konuştu.

Köylüler oldukça tepkili

Köylülerin oldukça tepkili olduğunu belirten Erel, sürekli olarak bu sorunu yaşayan Dörtyol köylülerinin artık sabrının taştığını ifade etti. Siyasilerin artık kendi çıkarlarını bırakarak halkın sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini belirten Erel, Sağlık gibi önemli bir konuda siyasilerin üzerine düşeni yaparak, köylerindeki sağlık ocağının elektrik problemini bir an önce ortadan kaldırmasını istedi.