Çamlıbel’de koyun hırsızlığı yapan 3’ü erkek ikisi kadın 5 kişi devriye gezen polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İnanç Beyitler’e ait mandıradan 8 adet koyun çalan, Osman Konya, Ergün Konya, Şamile Çelik, Melin Keyfiala ve Faruk Akçay dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Devrim DEMİR

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek zanlıların 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polisleri fark edince kaçmaya çalıştılar 

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Çamlıbel Karakolu’nda görevli polis memuru Mahmut Sadun mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Osman Konya, Ergün Konya, Şamile Çelik, Melin Keyfiala ve Faruk Akçay’ın önceki gece saat 01.10 sıralarında devriye gezen polis ekipleri tarafından suçüstü tespit edilerek yakalandıklarını anlattı.
Mahmut Sadun, İnanç Beyitler’e ait mandıranın etrafında beyaz bir van araç tespit ettiklerini ve olay yerine gittikleri zaman mandıradan 2 kişinin koşarak uzaklaştığını, van aracın içinde ise Faruk Akçay’ı tespit ettiklerini söyledi.
Sadun, devriye gezen polislerin mandıranın çevresinde içerisinde Şamile Çelik ve Melin Keyfiala’nın beklediği beyaz renk bir jeep daha tespit ettiklerini kaydetti. Polis ışıklarını fark edince mandıradan koşarak uzaklaşan zanlı Osman ve Ergün Konya’nın beyaz renk jeep araca binmek isterken tutuklandıklarını belirtti.

Van araçta 8 koyun bulundu 

Soruşturma memuru yapılan tutuklamaların ardından Faruk Akçay’ın beklediği van aracın arka kısmında yapılan aramada İnanç Beyitler’in mandırasından çalınan 8 koyun ele geçirdiklerini ifade etti. Bölgede buna benzer koyun hırsızlığı suçları ile ilgili karakola birçok ihbar gittiğini söyleyen Sadun, soruşturmanın yeni başladığını ve alınması gereken ifadelerin olduğunu kaydetti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar

Çamlıbel’de meydana gelen koyun hırsızlığında tutuklanan Osman Konya, Ergün Konya, Şamile Çelik, Melin Keyfiala ve Faruk Akçay’ın bugün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.