Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) cumartesi sabah oturumu başladı.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS, bugün ve yarın gerçekleşecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, 4 oturumda yapılacak. Sınavın Cumartesi sabah oturumu saat 09.30'da başladı. Tüm adaylar, cumartesi sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplayacak. Adaylara sabah oturumunda 120 dakika süre verilecek. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde sınava girecek adaylar sabah erken saatlerde okul bahçesini aileleriyle birlikte doldurdular.

Sınava girecek adaylardan Özgür Tufan, "Sürekli girdiğimiz için artık heyecan kaymadı. Dördüncü sefer girişim. Muhasebe bölümüm. Hazırlanamadım çalışıyorum maalesef. Yarın girmeyeceğim sadece genel yetenek, genel kültür. Bundan önceki seneler basitti sorular ama şimdi zorlaştırdılar. Geçen seneden sonra sistem değişti. Daha bilgiye dayalı sorular sormaya başladılar mantıktan ziyade. Hafif bir heyecan var" ifadelerini kullandı.

"İŞSİZLİK ÇOK ZOR HERKES BU SINAVI BEKLİYOR"

Sınava giren çocuğunu okul bahçesinde bekleyen ailelerden Menekşe Özdemir, şunları kaydetti:

"İşsizlik çok şimdi herkes bu sınavı bekliyor. Bu üç olacak. Bölümü muhasebe işletme. 4 yıllık bitirdi. 4 yılda bitirsen kazanamayınca kazanılmıyor. Onun için içinde çocuğumda dahil herksin kazanmasını istiyorum. Çalıştığı için derslere pek gidemedi. Çok heyecanlayım kızım da benden fazla heyecanlı. Zaten heyecanı yüzünden kaybediyor. Ona da destek veriyorum heyecanlanma diyorum."

Çocuğu sınava giren vatandaşlardan Hayrunisa Hanım ise "Bütün gençlere başarılar diliyorum. Devletten iş istiyoruz. Gençler başarsın inşallah. Bu ilk girişi. İşletme İngilizce. Bizde burada manevi dua edelim inşallah Allah hayırlı kapılar açsın. Heyecanlı değilim. 4.çocuğum. 5 çocuğum hepsi de üniversite okudu. Allah'tan bekliyoruz. İnşallah iyi olur" şeklinde konuştu.

Sabah oturumları 09.30'da başlayan sınavın öğleden sonraki oturumları ise saat 14.00'de başlayacak. KPSS cumartesi sabah oturumunda 120 dakika süre verilecek olan adaylara, öğleden sonraki oturumda ise 100 dakika süre verilecek. Adaylar cumartesi sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültürden 60'ar soru, cumartesi öğleden sonra oturumunda eğitim bilimlerinden 80 soruyu cevaplayacak.