İsterseniz artık herkesin az çok bildiği kredi puanı nedir sorusunu kısaca anlatalım. Kredi notu puanı, 18 yaşını dolduran her vatandaş için hesaplanan bir taban puanla başlar. Bu puan sizin finansal karnenizdir. Yani ne kadar takip edilebilir paranız var, banka hesabınız var mı, bankaların ürünlerini kullanıyor musunuz, nakit paranızı nasıl yönlendiriyorsunuz gibi ayrıntıların birleşmesi ile ortaya çıkan bir tablodur. Yukarıda belirtiğimiz bir ayrıntıyı biraz daha açmakta fayda var. Bankalar tarafından tek bir ortak sistem içerisinde hesaplanan kredi notunuzun yüksek hesaplanabilmesi için bankaların nakit akışınızı izleyebilir olmalıdır. Yani, yastık altında ya da kumbaranızda tuttuğunuz ziynetleriniz ya da nakit paranız bankalar tarafından değerlendirilemez ya da nakit olarak yaptığınız alış verişler... Bu yüzden kredi notu puanınızın yüksek olmasını istiyorsanız, bankacılık ürünlerini kullanmalısınız. Örneğin, maaş ya da kira ödemesi ya da harçlıklarınızı banka hesapları üzerinden alıyor olmanız, alış verişlerde nakit ödemek yerine kredi kartınızla ya da banka kartınızla tek çekim yaptırmanız, para yatırma, fatura ödeme işlemlerinizi hesabınızdan internet üzerinden yapmanız, birikimlerinizi banka hesapları üzerinden yapmanız kredi notu puanınızı olum etkileyecektir.

 

            Kredi notu puanları 0 ile 1900 arasında hesaplanmaktadır. Kredi notunuz 1100 puanın altındaysa riskli bölgede yer alırsınız ve kredi ve kredi almada zorluklar yaşarsınız. Kredi notunuz ne kadar yükse finansal durumunuz o kadar iyi durumdadır manasına gelir. Kredi notunun düşmesinde en etkili sebeplerin başında ise kredi ve kredi kartlarının ödemelerinin düzenli olmamasıdır. Bu açıdan baktığınızda kredi notunuz yüksek olması sadece paranız olduğunu değil, borçlarınıza ne kadar sadık olduğunuzun da bir göstergesidir. Geri ödemelerde sorun yaşıyorsanız, finansal açıdan güvenilir bir müşteri olmayacağınız için, bankalardan kredi almanız riske girecektir.

 

http://www.kredisorgulama.org/tag/kefilsiz-kredi-cekebilirmiyim

 

            Kredi çekebilir miyim sorgula? Peki kredi notu sorgulama ve kredi başvurusu sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Öncelikle kredi notu sorgulama işlemlerinizi bankalarda, gsm operatörlerinden ve findeks kredi notu sorgulama sisteminden yapabilirsiniz. Findeks kredi notu sorgulama sisteminde internet üzerinden kimlik bilgilerinizle giriş yapıp, sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Diğer yollardan olan kısa mesajla kredi notu öğrenme sistemi. Burda da bağlı bulunduğunuz operatörden kısa mesaj atarak sorgulama yapabilirsiniz. Fakat, bu sorgulamanın ücretli olduğunu belirtmek gerekir. Bankalardan yaptıracağınız sorgulamalar ise oldukça güvenlidir. Bireysel olarak başvuru yaptığınızda kredi başvurusu ön onayı ile, hem kredi notunuz sorgulanır, hem de bankadan kredi alıp alamayacağınızı sorgulatabilirsiniz. Kredi notunuz 1200 puan üzerinde ise, kredi almada ciddi sorunlar yaşamazsanız. Fakat, elbette alacağınız kredi miktarına göre de daha fazla kredi notu puanınızın olması gerekir. Bankalara kredi çekebilirmiyim sorgula için geldim dediğinizi, bireysel müşteri temsilcileri size yardımcı olacaktır. Hatta kimliğiniz ile yapacağınız bu başvuruda, direkt olarak kredi çekmek istediğiniz bankalara başvurmanız daha doğru bir tercih olacaktır. Bu sayede gittiğinizde hemen kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Hatta krediniz onaylandığı takdirde, gün içerisinde kredinizi alma şansınız da bulunuyor.