Çiğdem AYDIN

Girne Boğaz bölgesindeki bir restoranda gerçekleşen ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran kredi kartı dolandırıcılığı olayında dün yeni gelişmeler yaşandı.

Mali Suçlarla Mücadele Ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada kredi kartı bilgileri kopyalanan ve hesaplarından para çekilen kişi sayısı 28’e yükseldi. Bir müşterinin şikâyeti ile başlayan ve gün geçtikçe genişleyen soruşturmada Gönyeli ve Güzelyurt’ta ATM’lerden kredi kartı bilgileri çalınan kişilerin hesabından para çekildiği tespit edildi. Zanlıların Güney Kıbrıs’ta dahi para çekmeye çalıştıkları ancak başarılı olmadıkları açıklanırken, suçla bağlantılı tutuklanan restoran sahibi H.A, restoran işletmecisi K.G ve Türkiye’den kısa süre önce misafir olarak gelen S.Ö dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Sayı her geçen gün artıyor

Bir müşterinin hesabından 6 bin 71 TL çekildiğine dair şikâyeti üzerine soruşturma başlatan, ilk etapta 26 kişinin kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını belirleyen polis, bu sayının gün geçtikçe arttığını, iki kişinin daha kredi kartı bilgilerinin çalındığını açıkladı. Zanlıları ek süre talebi ile duruşmaya çıkaran polis, aldıkları bir şikâyet üzerine başlatılan soruşturma sonucu Ocak-Şubat 2015 tarihleri arasında Girne Boğazda faaliyet gösteren ve işletmeciliğini H.A’nın yaptığı restorandaki POS cihazlarından alışveriş yapan 26 müşteriye ait kredi kartı bilgileri kopyalanıp, çalındığını söyledi. 

Polis, çalınan bilgilerle, 25 kredi kredi kartı sahibinin hesaplarından ATM cihazlarından toplam 12 bin TL para çekildiğini ifade etti. Polis, tüm kartların zanlı H.A’nın işletmeciliğini yaptığı iş yerinden çekiliş yaptığının tespit edildiğini kaydetti. 

Güney Kıbrıs’tan bile para çekmek istediler

Yapılan soruşturmada işyeri işletmecisi H.A’nın diz üstü bilgisayarında MSR605 ve MSR606 isimli kart kopyalama programı tespit ettiklerini ifade etti. 

Suça bağlantılı tutuklanan restoran sahibi H.A ile restoran işletmecisi K.G ve Türkiye’den misafir olarak gelen S.Ö’nün tutuklandığını kaydeden polis, kredi kartlarından para çekilme olaylarının S.Ö’nün ülkeye gelmesi ile başladığını söyledi.

Polis, kredi kartı bilgileri çalınan bir şikâyetçinin hesabından Güney Kıbrıs’tan para çekilmek istendiğini ancak başarılı olunmadığını ifade ederek, Güney’den para çekilmek istenen günde zanlı H.A’nın Rum tarafında olduğunu açıkladı.

Kredi kartı dolandırıcılığı ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, banka kamera kayıtlarının incelendiğini, ifadeler alındığını kaydeden polis, zanlıların tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme haklarında soruşturma yürütülen 3 zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.