Girne’de faaliyet gösteren bir kreşe gitmekte olan minik Eylül hastanelik oldu. Önce Girne Akçiçek, oradan da Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan minik yavrunun sinek/böcek ilacından zehirlendiği ifade edildi.

Eylül’ün babası F.K, yaşadıkları olayı sosyal medyadan şu sözlerle anlattı: 

“Girne'ye eğitim ve sosyalleşme adına göndermiş olduğumuz kızım Eylül K. dün ilk olarak Girne Akçiçek Hastanesi’ne ardından da acil olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve dün akşam saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınmıştır ve halen orda tedavi görmektedir. Rahatsızlığı ise tarım ilacı (sinek ve böcek ilacı) teması ve ağız yolu ile kana karışmasıdır. 

“Çocukların okulda oldukları saatte kullanmak doğru mu”

Okul yetkilileri haşere ile mücadelede çocukların okulda oldukları sırada -saat 10-11 civarında- söz konusu ilacı çocukların ortak kullanımı olan lavabo, tuvalet, duş ve mutfak teknesi gider ağızlarına bilinçsiz ve dikkatsizce dökülmesi sonucu bu olay başımıza gelmiştir. Normal şartlarda acaba bu ilaçlama işleminin ne zaman yapılması gerekir? Hangi ölçüde yapılması gerekir? Ne sıklıkla yapılması gerekir? Ve her ilacı alan kafasına göre ilaçlama yapabilir mi? Bu işi rutin olarak ilaçlama şirketlerinin mi yapması gerekir? Bu soruların cevabını bekliyorum bilgisi olan varsa yazabilir.” 

Çocukların teslim edileceği kreşlerin çok iyi araştırılması gerektiğini kaydeden baba, kullanım sularından, yangın söndürücüsüne, personelin ilk yardım bilgisinden, hijyen koşullarına kadar her şeyin araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.