Çiğdem Aydın

Kuzey Kıbrıs’a çeşitli yollardan ithal edilen uyuşturucu miktarının tırmanışa geçmesi herkesi tedirgin ediyor. Son zamanlarda, uyuşturucunun en pahalı türü olan Kokain ithalatı ve satışında ciddi artışların yaşandığı görülüyor. Ercan Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde Mehmet Uçar’ın makadına saklayarak ülkeye sokmaya çalıştığı 3 poşet Kokain’in, onlarca genci uçurmaya bedel olduğu iddia edildi.

Mehmet Uçar’ın tasarrufunda uyuşturucu madde bulunması ile başlatılan soruşturmada mesele ile ilgisi görülen Mustafa Kuni, Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı da tutuklanmıştı. Mesele ile ilgili yürütülen soruşturmada mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine alınan 3 gün tutukluluk emrinin ardından soruşturmanın daha farklı boyuta ulaşması üzerine zanlılar ek tutukluluk süresi talebi ile dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, zanlı Mehmet Uçar’ın 1 Ekim 2016 tarihinde saat 19.45 raddelerinde Ercan Havaalanı’ndan ülkemize giriş yaptığı esnada şüpheli olduğu cihetle üzerinde yapılan aramada makatına gizlemiş olduğu 3 ayrı paket şeklinde yaklaşık 45 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Kuni söyledi, Uçar aldı

Polis, mesele ile ilgili tutuklanan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini belirterek ifadesinde konu maddeyi huzurda tutuklu bulunan zanlı Mustafa Kuni’nin yönlendirmesi ile Mersin’de henüz tespit edilemeyen bir şahıstan aldığı beyanında bulunduğunu belirtti. 

Polis, mesele ile ilgili başlatılan soruşturmada zanlı Uçar’ı uçak alanından almak için gelen zanlılar Mustafa Kuni, Metin Kuşçu ve Tolga Yalyalı’nın tespit edildiğini, zanlı Kuni’nin polisleri fark etmesi üzerine koşarak kaçmaya çalıştığı esnada düşerek sağ el bileğini kırdığını söyledi. Polis ayrıca zanlının elinde bulunan poşet içerisinden düşmenin etkisi ile fırlayan paketler içerisinde 17 adet bütün, 4 adet yarım uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare yapıldığını ifade etti.

Aracının içerisinde 135 adet hap bulundu…

Polis ayrıca zanlı Mustafa Kuni’nin Lefkoşa’da park halinde bulunan aracı içerisinde huzurunda yapılan aramada ise 135 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 1385 Türk lirası bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Uçar’ın ev ve işyerinde 15 gram daha bulundu

Polis mesele ile ilgili olarak alınan 3 günlük tutukluluk süresinde zanlıların evlerinde detaylı arama yapıldığını, zanlı Mehmet Uçar’ın evinde bahçede bulunan motor içerisinde gizlenmiş 7 gram, iş yerinde yapılan aramada ise 8 gram daha kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlı Tolga Yaylalı’nın evinde ve aracında yapılan aramada ise 100 miligram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu izahat istendiğinde ise konu maddeyi Nevzat Ünal isimli şahıstan 100 TL karşılığı aldığı beyanında bulunduğunu belirtti.

Türkiye polisinden yardım istendi

Türkiye Polisi ile de yazışmalar yapıldığını aktaran polis, uyuşturucunun kaynağının araştırıldığını belirtti. Polis, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlılardan Uçar, Kuni ve Yalyalı’nın 8 gün Kuşçu’nun ise 5 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar soruşturmanın çok ciddi olduğunu belirterek salimen yürütüle bilmesi için zanlıların talep edilen sürelerde tutuklu kalmalarına emir verdi.