Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede FETÖ soruşturması ele alındı. Başbakan Yıldırım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti.

Görüşmede ayrıca mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek, bir an önce uzlaşma ile bu çalışmaların sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele konularında ve Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili olarak Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.  

OHAL'in uzayacağı mesajı verildi

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde OHAL'in uzayacağı mesajını verdiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre görüşmede Başbakan Yıldırım, OHAL’in uzayacağı mesajını verdi. Kılıçdaroğlu’nun ise OHAL’in uzatılmasına karşı çıktığı öğrenildi.

Öte yandan imzasız ihbarlar sonucu görevden almalar konusunda, imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmasını engelleyen bir genelge hazırlanması kararının alındığı da öğrenildi. Görüşmede görevden alınan akademisyenlerle ilgili listenin gözden geçirilmesi ve erlerin tahliye edilmesi konusu da gündeme geldi.