Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi’nin eksik yasa ve tüzükleri hazırlanıyor.

Komitenin yasa ve tüzüğü yaz döneminde hazırlanıp Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasma yılı açıldığında yürürlüğe girecek. Komite ayrıca eylem planı da hazırlayacak.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Başbakanlık’ta, Cumhurbaşkanlığı’nda  bugün gerçekleştirilen “Yangın Koordinasyon Toplantısı”nın devamı niteliğinde “Kriz Yönetim Komitesi” toplantısı yapıldı. Toplantıda, doğal afetler karşısında alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu başkanlığında yapılan ve ilgili bakanlıkla dairelerden yetkililerin katıldığı toplantıda, 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla oluşturulan “Kriz Yönetim Komitesi”nin güncellenmesi ve bu yönde yapılması gereken konular ele alındı.

Toplantıda, bu amaçla Bakanlar Kurulu’nun 2013’te aldığı ilgili karar güncellenerek, yasa ve tüzüğü olmayan Kriz Yönetim Komitesi’nin yasa ve tüzüğünün hazırlanması kararlaştırıldı.

Karara göre, yasa ve tüzük yaz döneminde hazırlanıp Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve Meclis açıldığında yürürlüğe girecek. Ayrıca eylem planı da hazırlanacak.