Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer Kıbrıs görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

Gürcafer şunları söyledi;

"Birleşmiş Milletler,  Avrupa Birliği ve buna benzer tüm çözüm yanlısı etkenlerin Kıbrıs konusunda yaşanan krize her zamankine kıyasla daha fazla müdahil olmaları gerekmektedir.

Görüşmelerin kopmuş olması nedeni ile ortaya çıkan kriz durumu, adamızın iki tarafında yaşayan insanların tedirgin olmalarının yanı sıra,1974 yılında yaşanmış savaşın yol açabileceği acıları bir kez daha herkesin hatırlamasına sebebiyet vermiş olması bakımından da önem arz etmektedir.

‘Bir musibet bin nasihate bedeldir’ misali, krizi fırsata dönüştürmek de mümkündür.

Tüm zamanların tersine, eğer istenirse, mevcut durum çözüm için iyi bir fırsata dönüştürülebilinir. Hatta hissedilenlerin tam tersine bu zaman çözüm için uygun zemin olabilir. Yeter ki Kıbrıs Türk toplumu olarak, geleceğimizle ilgili birinci derece alakalı olan çözüm istencimizi, en önde safhada tutma çabamızdan vazgeçmeyelim.

Elbette Akdeniz’deki hidro karbon yatakları nedeni ile zaman zaman, başka çıkarların toplumsal

çıkarlarımızın önüne geçme girişimleri olacaktır.  Biz merkezli olmayan krizler de çıkacaktır. Önemli olan, bu gibi gelişmelerin Kıbrıs Türk toplumu olarak, bizim çözüm istencimizi geriletmesine müsaade etmememiz olduğunu unutmadan, böylesi günlerde gelişmelerin inadına var gücümüzle çözüm için çaba sarf etmemizdir."