CEREN ÖZBİL

KAVGA BÜYÜDÜ: Alsancak Belediyesi ve Net Holding arasında bir süredir devam eden Mare Monte kavgası büyüdü. Net Holding, halkın kullanıp Mare Monte Plajı’na ulaştığı tek yolu yıkmak ve Alsancak Belediyesi’nin plajdaki restoranda başlattığı tadilatı durdurmak için ara emri başvurusunda bulundu. Belediye bu adıma eylemle cevap vermeye hazırlanıyor

“DAVA AÇMASI GEREKEN BİZİZ”: Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, plajların halkın malı olduğunu hatırlattı ve bu durumda dava açma hakkı olanın halkın plajı kullanmasını engellemeye çalışan Net Holding değil Alsancak Belediyesi olduğunu söyledi. Ataser, hükümet ve Vakıflar İdaresi yetkililerine çağrı yaparak destek istedi

Alsancak Belediyesi ve Net Holding arasında Mare Monte Plajı için bir süredir devam eden kavga büyüdü. Alsancak Belediyesi’nin plajda başlattığı tadilat ve temizlik çalışmalarını engellemeye çalışan Net Holding, bu kez de halkın plaja ulaşacağı yolun yıkmak ve belediyenin plajda başlattığı çalışmaları durdurması için yargıya başvurdu ve ara emri kararı istedi. Net Holding’in açtığı dava Alsancak Belediyesi’ne dün ulaşırken yargı süreci ise bugün başlıyor.

Alsancaklılar eylem yapacak

Ellerinde kalan tek halk plajı Mare Monte’nin özelleşmesine karşı çıkan Alsancaklılar bugün sabah 08.30’da Alsancak Belediyesi önünde toplanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne gidecek. Alsancaklılar kısa süre önce Mare Monte Plajı’nın ellerinden alınmaması için Alsancak Belediyesi önünde toplanıp plaja yürümüştü. Bu eyleme sadece Alsancaklılar değil ülkenin dört bir yanından vatandaş da destek vermişti. 

Çalışmalar engellenmek istenmişti…

Kısa süre önce Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte Plajı’nda bulunan restoranda başlattığı tadilat çalışmaları Net Holding bünyesinde bulunan Merit Otel sorumluları tarafından engellenmek istenmişti. Restoranda çalışma yapan belediye çalışanlarına Merit Otel sorumluları, “Burası bizimdir. Çıkın gidin. Yoksa yıkarız” demişti.

Vakıflar İdaresi ile olan dava da sürüyor…

Kamuoyunda Mare Monte davası olarak bilinen ve Net Turistik Hizmetler Limited ile Vakıflar İdaresi arasında Mare Monte Otel ve etrafındaki arazilerin kiralanması konusunda çıkan anlaşmazlıkla ilgili yargı süreci de devam ediyor. 28 Nisan’da görüşülmesi beklenen dava 21 Mayıs’a ertelenmişti.

Ataser: Biz dava açacağımıza onlar açtı

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte Plajı’nın bölgede halkın elinde kalan tek plaj olduğunu belirtti ve plaj konusunda belediyenin dava açması gerekirken Net Holding’in dava açmasının şaşırtıcı olduğunu kaydetti. Halkın plaja ulaşabildiği tek yolun yıkılması ve belediyenin plajda başlattığı çalışmaların durdurulması için Net Holding’in mahkemeye başvurduğunu ifade eden Ataser, bu plajdan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

“Tebliğ bize dün ulaştı”

Alsancak Belediyesi’ne dava açıldığına dair mahkeme tebliğinin ellerine dün ulaştığını kaydeden Ataser, tebliğin kendilerine ulaşmasının ardından eylem kararı aldıklarını belirtti. Ataser, bugün saat 08.30’da Alsancak Belediyesi önünde toplanıp oradan Girne Kaza Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi.

Vakıflar İdaresi ve hükümete çağrı yaptı…

Ataser, Mare Monte konusunda başlattıkları mücadele için hükümet ve Vakıflar İdaresi yetkililerinden destek beklediklerini kaydetti ve “Haklı bir mücadele başlattık. Plajlar halkındır ve elimizden almalarına izin vermeyeceğiz” dedi.