KSP Kadın Günü çerçevesinde mesaj yayınladı ve “8 Mart Emeğin Mücadele Günü dünya emekçi kadınlarına kutlu olsun” dedi.

KSP Kadın Birimi'nin hazırladığı basın bildirisini KSP Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, yayınladı ve kadın erkek ortak mücadele çağrısında bulundu. Açıklama özetle şöyle:

“Emek sömürüsünün, insan vücudunun alınıp satılmasına, modern iş ve seks kölelerinin yaratılmasına, vahşete, tecavüzlere, katliamlara, güvencesiz, korunmasız, sigortasız yaşam ya da ölüme endekslendiği 8 Martlar'dan geçiyoruz.

8 Martlar, emekten yana mücadele veren, 8 saatlik işgücü taleplerinde bile ölümle yüzleşen kadın emekçilerin öyküleriyle doludur.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünyadaki işlerin %66'sı kadınlar tarafından yapılmaktadır. Buna karşın toplam gelirin %10'u ve dünyadaki mal varlığının %1'i kadarına sahiptirler.

Kapitalist üretim biçimi var olduğu sürece bu eşitsizliği burjuvalar karşısında duran emekçi kadın ve erkeklerin lehine düzeltmemiz mümkün değildir. Bu ancak üretimin özel mülkiyetten toplumsal mülkiyete dönüşmesiyle mümkün olacaktır. Kadının kurtuluşu için verdiğimiz mücadele de tüm bu eşitsizliklerin ortadan kalkması, kadının iş ve seks köleliğinden kurtulması mücadelesidir.

Kadını ezen, aşağılayan, yok sayan, kadın bedeninden kar sağlayan, kadın emeğini hunharca sömüren, kadına yönelik taciz ve tecavüzleri kadının hak ettiğini düşünen, kadın özgürlüğünü kısıtlayan her tür anlayış ve yasalara karşı kadın erkek hep birlikte ortak mücadeleye devam ediyoruz.

Yaşasın barış ve emek mücadelemiz!”