Cumhurbaşkanı adayları resmi adaylık başvurusunu Lefkoşa'da Mahkemeler binasında Yüksek Seçim Kuruluna yaptı. Başvuruları YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan teslim aldı.

KSP adayı Mustafa Onurer, resmi adaylık başvurusunun ardından basına yaptığı açıklamada, ülkenin bütün kalelerinin fethedildiğini, yetkililerin hiçbir kuruma müdahale edemediğini ileri sürdü.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) baskı yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu kaydeden Onurer, KTFF'nin önemli bir kurum olduğunu ve futbolun da özerk olmasını gerektiğini belirterek, herkesi sağduyuya davet etti.

Bağımsız aday Mustafa Ulaş da, seçimi kazanma iddiasında olmadığını ancak fikir ve düşünceleri konusunda iddialı olduğunu söyledi.

Bağımsız aday Arif Salih Kırdağ da, adaylığıyla “topu penaltı noktasına diktiğini" belirterek, halktan "penaltıyı gole çevirmesini" istedi.

Kırdağ, önemli olanın KKTC'yi yaşatmak olduğunu belirterek, kazanması durumunda KKTC'yi tanıtmak için çalışacağını ve "Kıbrıs Türkü vardır" diyeceğini vurguladı.