Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “Başbakanlık’ın kadro fazlası olarak derece terfisi alınmasına yönelik talep edilen yetkilere yılbaşına kadar cevap vermeme” kararını, Başbakanlık önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan açıklamasında, ülkedeki her bireyin ver her çalışanın en iyi yaşam standardını hak ettiğini dile getirerek, hükümetlerin görevinin de gerek halka gerekse çalışanlara iyi bir yaşam standardını kazandırmak olduğunu söyledi.

Çalışanların günü geldiğinde tayin ve terfisinin yapılmasını istediğini dile getiren Kaptan, “kamuda reform diyenlerin, çalışanların haklarını bir taraftan budarken diğer taraftan da yasal hakları olan 44/2006 sayılı yasadan kaynaklanan ve derece terfilerinde kadro fazlası olarak alacak kişilerin Bakanlıkların yazdığı yazılarına bile cevap vermediklerini” ileri sürdü.

Bekleme sonucunda çalışanların mağduriyet yaşadığını dile getiren Kaptan, bunun ciddi bir sıkıntı ve rahatsızlık verici olduğunu kaydetti.

Toplantı ve girişimler yaparak çalışanların taleplerini ilettiklerini söyleyen Kaptan, “Başbakanımız duyarsızlığını devam ettiriyor. Bununla birlikte müsteşar duyarsızlığına devam ediyor ama çalışandan en üstün görevi talep etmek ve eleştirmekten de kaçınmıyorlar. ‘Kadroları artıralım, teşkilat yasalar güncelliğini yitirdi’ diyoruz buna yanaşmıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaptan, konuşmasının ardından Personel Dairesi Müdürü Metin Karaderi’yi ziyaret edip bilgi talep edeceklerini de kaydetti.