Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), İçişleri ve Çalışma Bakanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Çalışma İzin Merkezi’nde çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve teşkilat yasasının tamamlanması gerekçesiyle eylem yaptı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve sendika yöneticileri, eylem sırasında yaptıkları açıklamalarda, 4’ü kadrolu, 29’u da kadrosuz olmak üzere 33 çalışanın bulunduğu Çalışma İzin Merkezi’nin teşkilat yasasının hızlı bir şekilde tamamlanmasını, ayrıca bina altyapısının güçlendirilmesini ve çalışma ortamının iyileştirilmesini istedi.

Ahmet Kaptan, sendika olarak merkezin teşkilat yasası ve çalışma ortamının düzeltilmesi için bakanlığa yazdıkları yazı sayısını unuttuğunu ancak yüzlerce kişiye hizmet veren merkezin iyileştirilmesi için hiçbir girişimin yapılmadığını savundu. Kaptan, “Sorunlar giderilmeze artık kısa süreli veya basın açıklamalı eylemler değil, sonuç alıcı eylemlere gideceğiz” dedi.

“KAMU DAİRELERİ KÖTÜYE GİDİYOR”

KTAMS Başkanı Kaptan, ülkede kamu dairelerinin kötüye gittiğini, kamu dairelerinden verim bekleyen ve ekonomik refahın sağlanması için tedbirler alınmasını isteyen halkın şikayetlerinin arttığını ve ülkenin kaosa doğru gittiğini savundu.

Hükümeti, ülkedeki kötü gidişi sadece izlemekle suçlayan Kaptan, yüzlerce kişiye hizmet verilen Çalışma İzin Merkezi’nde de durumun aynı olduğunu söyledi. Kaptan, teşkilat yasasız, keyfi uygulamalarla hizmet veren merkezin çalışanlarının kadrosuz olduğunu belirtti.

SENDİKA AÇIKLAMASI

KTAMS’ın basın açıklamasını ise KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan okudu. Bengihan, Çalışma İzin Merkezi çalışanlarıyla yaptığı temaslar neticesinde, yıllardır süregelen sıkıntıların, bakanlık yetkililerinin ilgi ve irade yoksunluğundan kaynaklandığı tespitinde bulunduklarını söyledi. 

Bengihan, ülkede kayıtlı çalışma hayatı anlamında büyük öneme sahip olan Çalışma İzin Merkezi binasının bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı dökülür duruma geldiğini; yılladır faaliyet yürüten bu merkezin hala daha bir teşkilat yasası bulunmadığını kaydetti. Bengihan, böyle önemli bir alanda faaliyetlerin yürütülmesinin kurumsallaşmasının engellendiğini ve idarenin keyfi uygulamalarının önünün açılmadığını belirtti.

Güven Bengihan, yoğun bir şekilde faaliyet yürüten Çalışma İzin Merkezi’nde, 2’si Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı’ndan olmak üzere toplam 4 kadrolu personel bulunduğunu ifade etti.

Bengihan, şunları kaydetti
“İş yoğunluğu nedeniyle mevcut personel özveriyle çalışmasına rağmen işleri yetiştirmekte ciddi sıkıntılar yaşamakta. Bu sorunu aşmak ve merkezin vatandaşa sunduğu hizmet kalitesini artırmak adına bir an önce merkeze yeni personel takviyesi yapılması gerekmekte. Belirtilen hususlarla ilgili taleplerimizi İçişleri ve Çalışma Bakanı'na gerek sözlü, gerekse yazılı olarak birçok kez iletmemize rağmen bugüne kadar hiçbir gelişme sağlanmadı.

Bugünkü basın açıklamamız ile İçişleri ve Çalışma Bakanını son kez uyarıyor ve Çalışma İzin Merkezi ile ilgili belirttiğimiz sorunların çözümü adına çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda adım atılmaması halinde ise her türlü yasal mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyu ile paylaşırız.”