Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS), İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki personel ve bina eksikliklerinin giderilmesine yönelik protokol imzaladığını açıkladı.

KTAMS’tan verilen bilgiye göre, protokole, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imza koydu.

Protokol, Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki eksik personelin tamamlanması amacıyla 2015 yılı için alınan ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun gündeminde bulunan kadrolar için ivedilikle münhal ilan edilmesi girişim yapılması; 2016 yılına dönük olarak gerekli talep yazılarının 1 Aralık 2015 tarihine kadar yazılmasını öngörüyor.

Protokolde, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin Lefkoşa ve İskele’deki bina ihtiyacı için tasarlanan yeni binaların mimari projesinin Ocak 2016 sonuna kadar hazırlanması ve kesin keşif bedellerinin belirlenmesi de yer alıyor.

Protokol, Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi’nin yeni binası yapılana kadar çalışanların rahatlatılabilmesi amacıyla yeni ve geçici alternatif binaların bulunması seçeneklerini de içeriyor.