Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Yasası ile ilgili komite çalışmalarının, hükümetin verdiği sözün aksine tek taraflı yürütüldüğünü savundu.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Gülle’ye ithafen yaptığı açıklamada, söz konusu tasarının madde madde oylamasına geçilmeden sendika olarak kendilerinin bilgilendirilerek görüşlerinin alınmasını talep etti.

Kaptan, uzun bir süredir komitede görüşülmekte olan tasarıya yönelik KTAMS’ın görüşlerini sözlü ve yazılı olarak ilettiğini anımsattı.

Kaptan, “Gerek basından gerekse KKTC Meclisi internet sitesinden takip ettiğimiz çerçevede gözlemlemekteyiz ki, komiteniz tarafından bizden görüşlerimiz istendiği noktadan sonra yasa tasarısı üzerinden birçok değişiklik yapılmıştır” dedi.

Kaptan, kamuda temsil ettikleri çalışanları çok yakından ilgilendiren bu değişiklikler hususunda sendikalara bilgi verilmediğini ve diyalog içerisinde yürütülmesi konusunda hükümetin verdiği sözün aksine sürecin tek taraflı yürütüldüğünü belirtti.

Kaptan, “KTAMS olarak kamu çalışanları için hayati olan bu yasa çalışması konusunda yasa tasarısının madde madde oylamasına geçilmeden son halinin bizlerle paylaşılmasını ve görüşlerimizin alınmasını talep eder, tek taraflı olarak bu yasa tasarısının Meclis gündemine getirildiği noktada iş barışının bozulacağını belirtir, iyi çalışmalar dileriz” ifadelerini kullandı.