Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) Mağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğuna yapılan nakil işleminin iptali için başlattığı eylemler bugün de devam etti. KTAMS bugün 13:00 - 15.30 saatleri arasında kaymakamlıklarda ilçe müfettişlerinin katıldığı grev uyguladı.

KTAMS, eylem çerçevesinde saat 14:00'de Kamu Hizmeti Komisyonu  önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Sendika eylem sırasında “Kamu’da Reform Diyorsunuz Kişiye Özel Nakil Yapıyorsunuz” yazılı pankart açtı.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, eylem sırasında yaptığı konuşmada, Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu mevkiine yapılan nakil işlemi geri çekilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral’ın konuyu komisyonunda görüşeceğini söylemesi üzerine KTAMS’sın 20 Kasım 2014’te süresiz grev kararını askıya aldığını belirtti. Benihan, “KHK daha sonra konu ile ilgili Savcılık’tan görüş alacağını iletti ancak KHK henüz bir açıklama yapmadı” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın KHK üzerinde giderek artan bir baskı uyguladığını iddia eden Bengihan, “Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından net bir cevap verilinceye kadar Cumhurbaşkanlığı ile Kamu Hizmeti Komisyonu önünde eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

Bengihan, bir sonraki eylemlerinin 30 Mart Pazartesi günü, geçen hafta eylem yaptıkları Cumhurbaşkanlığı önünde yapacaklarını açıkladı.