KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan yaptığı açıklamada, son yıllarda TL'nin döviz karşısında %55 oranında değer kaybetmesi ve hükümetlerin de uygulamış olduğu liberal politikalar sonucunda toplumun alım gücünde büyük bir gerileme yaşandığını belirterek, toplumun adeta sefalet düzeyine düştüğünü savundu.

Bankalara borcu olanların borcunu ödeyemeyecek, çocuklarının okul harcını da veremeyecek durumda olduğunu ifade eden Bengihan, DPÖ'nün hayat pahalılığını %2.98 olarak “son dokuz yılının en yüksek Eylül ayı rakamı” olduğunu açıkladığı bir dönemde "Reform Hükümeti" olarak kurulan hükümetin  toplumun alım gücünü koruyucu tedbirleri hayata geçirmesi gerekirken temel tüketim maddesi olan süt ve süt ürünlerine zam yapmasını kınadı.

Bengihan, reformun, kelime anlamı olarak "daha iyi duruma getirmek için yapılan değişiklik" demek olduğunu belirterek, “hükümet ise zam yaparak toplumu daha  kötü duruma sürüklemektedir. KTAMS, kurulan bu hükümetin zam yapan bir reformist hükümet değil, toplumun tüm kesimlerini koruyan, insan hakları ve adaleti savunan, sosyalist bir hükümet programı uygulamasını talep etmektedir” dedi.