Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bugün Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Gülle ile görüşerek, sözleşmeli satüde kamuda çalışan memurlar için yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nda “iş güvencesi” talep etti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, görüşmede, sözleşmeli olarak kamuda görev ifa eden kişilerin, öğrenim ve sunulan hizmet anlamında nitelikli çalışanlar olduğunu vurguladı.

Kaptan, kişilerin performanslarının olumlu olması durumunda sözleşmelerinin yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, performansa bakılmaksızın sözleşmeli personelin geleceklerinin siyasilerin iki dudağı arasına terk edilmemesini ve mevcut sözleşmeli personelin performansının olumlu olması durumunda sözleşmelerinin kesinlikle yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

Ahmet Kaptan açıklamasında, “Sendikamız KTAMS, sözleşmeli personelin iş güvencesi kapsamında çalışması adına her türlü çalışmayı yürütecek ve kamuda iş güvenceli çalışma koşullarını yaratacaktır” ifadelerine de yer verdi.