Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde devam eden sorunların çözülmemesi halinde 20 Eylül’de süresiz greve gideceklerini kaydetti.

KTAMS ve Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), “Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde devam eden sorunların çözülmemesi” nedeniyle bugün ilgili şubede tam gün grev yapıyor.

Motorlu Araçlar Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB)  de destek verdiği grevle ilgili sendikalar saat 10.00'da basın açıklaması yaptı.

KAPTAN: “SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE SÜRESİZ GREVE GİDİLECEK”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan burada yaptığı konuşmada, Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’nin ekonomiye yaptığı katkıya dikkat çekerek, çalışanların hak ettikleri şartlara kavuşması ve vatandaşın düzgün hizmet alabilmesi için uğraş verdiklerini dile getirdi.

1 Eylül’de uyarı grevi yaptıklarını hatırlatan Kaptan, o günden bu yana hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini, sadece dün ilgili müsteşar ve müdürün kendilerini arayarak grevi ertelemelerini istediğini anlattı.
Şube’ye gelen vatandaşın saatlerce beklememesi için sadece 15 bin TL’lik bir altyapı yatırımına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kaptan, Şubede bina sorunlarına ek olarak temizlik sorunu da yaşandığını ifade etti.

Personel sıkıntısına da değinen Kaptan, vezne için 5 kişi ve temizlik için de 1 kişinin istihdam edilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını anlattı.
Yasal problemler nedeniyle Şube çalışanlarının Vergi Dairesi personeli olarak göründüğünü kaydeden Kaptan, sorunların çözülmemesi halinde 20 Eylül’de süresiz greve gideceklerini ifade etti.

Kaptan devlet yetkililerinin makam aracı gibi harcamalara kısa sürede kaynak bulduğunu ifade ederek, istenirse Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi için de kaymak yaratılabileceğini dile getirdi.

1473412494.jpg

DİLEK: “GREVE GİTMEDEN, ÇÖZÜM İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de, ülkedeki birçok kurumda olduğu gibi Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde de ciddi sorunlar bulunduğunu kaydetti.

Yıllarca mücadele vermelerine rağmen buradaki sorunların çözülmediğini anlatan Dilek, greve gitmeden önce sorunlara çözüm bulmak için pek çok girişimde bulunduklarını dile getirdi.

“Vergi Dairesi’nden sonra en büyük gelir kaynağı olan bu kurumun, bu noktada olması utanç verici” diye konuşan Dilek, sorunlar çözülene kadar eylem ve grevlere devam edeceklerini kaydetti.

MASİB: “GREV İŞLERİMİZİ ENGELLESE DE DESTEK VERİYORUZ”

MASİB Başkanı İbrahim Akçın ise, Şube’deki sıkıntıların kendilerini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

MASİB olarak altyapı yatırımlarına destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Akçın, işlerini olumsuz etkilemesine rağmen greve de destek verdiklerini söyledi.

Akçın Şube’deki sorunların çözülmesi için gereğinin yapılmasını istedi.

1473412497.jpg