Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Yasa Taslağı’nda çalışanlar ve toplum açısından olumsuzluklar bulunduğunu açıkladı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada,  söz konusu taslağı  yönetim kurulu olarak detaylı bir şekilde inceleyip, tartıştıklarını belirtti. Kaptan,  ilk taslak için verdikleri  görüşlerden çok azının dikkate alındığını  son taslağa ise  yeni anayasal sıkıntılar içeren maddelerin eklendiğini ileri sürdü. Kaptan, “Kamuda reform diye yola çıkanların reformdan anladığı hakların gasp edilmesi ve yeni ayrıcalıklar yaratılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kamudaki sıkıntıları yaratanların siyasilerin kendileri olduğunu savunan Kaptan, “Yaşanan her olumsuzlukta parti merkezlerinden müdahalelerle meseleler örtbas edilip, sorunlar çözümsüz bırakılmıştır” dedi.

KTAMS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİYOR

Ahmet Kaptan, yönetim kurulu olarak 4 bölgede  kitle toplantıları düzenleyerek, üyelerini yasa taslağı hakkında bilgilendirmek, üyelerinin fikirlerini almak, ayrıca siyasi partileri ziyaret ederek, yasa taslağındaki anayasal sıkıntı ve  maddelerle  ilgili  karşı önerileri sunma kararı aldıklarını ifade etti.

İlk kitle toplantısı pazartesi günü Lefkoşa’da KTAMS Merkezi’nde yapılacak. Diğer kitle toplantıları ise salı günü Girne’de Dome Otel’de, Güzelyurt’ta Bel-Sen Lokali’nde; Gazimağusa ve İskele toplantıları ise Gazimağusa Belediyesi’nde gerçekleştirilecek

Toplantıların tümü saat 16.00’da başlayacak.