Eylemcilerin “kamuda reform diyorsunuz, kişiye özel nakil yapıyorsunuz, grevdeyiz” yazılı pankart tuttuğu eylemde konuşma yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, hükümeti eleştirdi.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın “hatalar yaptığını ve özür dilemek yerine yanlışa devam ettiğini” savunan Kaptan, yanlış olduğunu iddia ettiği atamalardan İçişleri Bakanlığı, Meclis Başkanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun sorumlu olduğunu söyledi.

Kaptan atılan adım geri alınmazsa KTAMS olarak grev ve eylemlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ahmet Kaptan’ın ardından, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan basın bildirisini okudu.

BENGİHAN

“İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakamlıklarda başlatmış olduğumuz süresiz greve yönelik yapmış olduğu basın açıklamasında Kamu Hizmeti Komisyonu’nu tek sorumlu olarak göstermesini  kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama olarak değerlendiriyoruz” diyen Bengihan, Bakanlığın, yapılan nakil işleminin Kamu Görevlileri Yasası 76. maddesinin 1. fıkrasının ‘D’ bendi uyarınca Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gerçekleştirildiğine  yönelik açıklamasına karşılık şu soruları sordu:

“Nakil yapılan kişi 29 Nisan 2014 tarihinde KKTC Meclis Başkanlığına nakil olmak istediği kadro adını belirten bir talepte bulundu mu? KKTC Meclis Başkanlığı ilgili kişinin nakil talebini uygun bulduğunu belirten bir yazıyı 4 Temmuz 2014 tarihinde Kamu Hizmeti Komisyonuna gönderdi mi? İçişleri Bakanlığı kişinin nakil olması için gerekli uygunluk yazısını 18 Ağustos 2014 tarihinde Kamu Hizmeti Komisyonuna gönderdi mi ?”

Nakil işlemini Kamu Hizmeti Komisyonu’nun tek başına yapıp yapmadığını soran Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’nın ilgili maddesine göre kurumların hizmetlerin daha iyi yürütülmesini sağlamak amacıyla birbirleriyle istişare ederek ve Personel Dairesi’nden uygunluk bildirimi alarak nakil işlemlerini Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan istediğini, buna rağmen nasıl nakil işleminde tek sorumlu olarak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun gösterildiğini sordu.

Sendika olarak bu naklin yapılmasında başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere KKTC Meclis Başkanlığını ve Kamu hizmeti Komisyonu’nu sorumlu tutuklarını kaydeden Bengihan, nakil işlemi iptal edilinceye kadar süresiz grevlerine devam edeceklerini ve eylemlerini de bu kurumların önüne taşıyacaklarını belirtti.