Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bugün Lefkoşa Motorlu Araçlar Ruhsatlandırma Şubesi'nde 2 saat grev yaptı. 

Sendika, 15 Mart’ta yasallaşarak yürürlüğe giren Trafik Hizmetleri Dairesi Yasası’nın amir hükümlerinin Motorlu Araçlar Ruhsatlandırma Şubesi çalışanlarına uygulanmaması ve bina sorunu ve personel eksikliğinin giderilmemesi gerekçeleriyle bugün 08.00-10.00 saatleri arasında Lefkoşa Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma Şubesi'nde uyarı grevi gerçekleştirdi.

Grev sonrası basına konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok konuda sorunlar devam ederken ve bu alanlara gerekli kaynak ayrılmazken, 2 milyon TL’ye makam aracı alınmasını eleştirdi.

Motorlu Araçlar Dairesi’ndeki bina sorunu ve personel eksikliğinin bir türlü giderilmediğini ve ilgili müdürün konuya duyarsız kaldığını söyleyen Kaptan, sorunlar çözülene kadar eylem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan basın bildirisi okudu.

Trafik Dairesi yasasının uygulanmaması nedeniyle daire çalışanlarının büyük mağduriyet yaşadığını kaydeden Bengihan, “15 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren yasanın geçici 1. ve 2. maddelerinin amir hükmü gereği iki ay içerisinde yapılması gereken personel intibakları hala yapılmamıştır” dedi.

Aynı yasaya göre ödenmesi gereken kasa tahsisatlarının da ödenmediğini kaydeden Bengihan, bu durumun personelin verimliliğini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Personel eksikliği sorunu çözülmediği gibi, afla personelin üzerine ek yük bindiğini dile getiren Bengihan, “Günlük cirosu 450 bin TL civarında olan bu işyeri teknik donanım ve fiziki yapı olarak hem çalışanlar hem de hizmet alan vatandaşlar açısından çok yetersiz ve sağlıksız bir durumdadır” dedi.

Yaşanan sistem arızaları nedeniyle hem personelin hem de vatandaşların mağdur olduğunu belirten Bengihan, ilgili bakan ve müdürün aylardır daireye uğramadığını söyledi.

“Altın yumurtlayan tavuk misali çalışan bu dairemizin bilgisayar sisteminin yenilenip güçlendirilmesi için gereken 15 bin TL’lik kaynağı ayırmayan bu hükümet yetkilileri, kendi makam araçlarının yenilenmesi için 2 milyon TL ödemişlerdir” şeklinde devam eden Bengihan, sorunların çözülmemesi halinde grevlerini artırarak sürdüreceklerini kaydetti.