Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “kamuda daha verimli hizmet” konusunun sendikalarla diyalogla masaya yatırılması için hükümete çağrı yaptı.

KTAMS, geçici memurların işten çıkarılmasının siyasilerin iki dudağı arasında olmaması gerektiği görüşünü de dile getirerek, geçici memurların yaptığı işe ve disiplinine yönelik yasal değişiklik yapılmasını savunduğunu kaydetti.

Sendika, “Geçici memurlara iş güvencesi verilmesine yönelik yapılacak düzenlemeyle kamuda verimliliğin artacağını düşünüyoruz” görüşünü paylaştı.

HÜKÜMETE AÇIK ÇAĞRI

KTAMS’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bu çerçevede UBP-DP hükümetine açık çağrı yapıyoruz. Gelin sendikalarla diyalog kurarak bu sorunu artık kökten, bir daha açılmamak üzere ortadan kaldıralım. Vatandaşın kamudan daha verimli hizmet alması adına neler yapabileceğimizi masaya yatıralım” ifadesine yer verildi.

KTAMS’ın açıklamasında, Kamu Görevlileri Yasası’nda 2014’te yapılan değişikliğe de işaret edilerek, söz konusu değişiklikle kamuda geçici memur istihdam edilmesinin önünün kapandığı kaydedildi.

Yasadaki değişiklikle ülkenin kanayan yarası haline gelen kamuda geçici memur istihdamı sorununun büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını kaydeden sendika, bu yasal düzenlemeyi olumlu karşıladıkları görüşünü anımsattı.

KTAMS, “Şimdi sıra Anayasa Mahkemesi kararlarına uygun olarak giriş yılına bakılmaksızın tüm Geçici Memurlara iş güvencesi sağlamaya geldi” dedi.