Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan, Cumhuriyet Meclisi’nde çalışan raportörlerin ve stenografların sorunlarının çözülmesini isteyerek, bu konuda acilen adım atılmazsa sendikanın kısa süre içinde Meclis’te eylem başlatacağını duyurdu.

Meclis’te otorite boşluğu, çalışanlar arasında huzursuzluk olduğunu savunan Bengihan, “Meclis Başkanlığı’nın duyarsızlığı nedeniyle buradaki çalışma barışı bozulmuş, iş verimi düşmüştür. Bu kabul edilebilir bir durum değil” ifadesine yer verdi.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, yaptığı yazılı açıklamada, raportörlerin ve stenografların sorunlarının ve sendikanın çözüm önerilerinin yazıyla Meclis Başkanlığı’nın bilgisine 2 kez getirildiğini kaydederek, sendikanın iyi niyetli girişimlerine rağmen Meclis Başkanlığı’nın bu konuda hiçbir girişim yapmadığını savundu.

“Devletin en üst kurumlarından biri olan Meclisin kendi iç sorunlarını dahi çözmekte yetersiz kalması düşündürücüdür” diyen Bengihan, “Çalışanların sorunlarının çözümü konusunda acilen adım atılmaması halinde sendikamızın en kısa sürede KKTC Meclisi'nde eylem başlatacak” dedi.