Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Lefkoşa’daki Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde iki çalışanın açık ismini vererek rüşvet aldığı iddiasında bulunan bir gazete hakkında yargıya başvurduğunu açıkladı.

KTAMS örgütlü bulunduğu, Lefkoşa’daki Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi önünde, şube çalışanı sendika üyelerinin de katılımıyla basın açıklaması yaptı.

KKTC'de yayımlanan bir gazetenin, şubedeki iki çalışanının ismini vererek rüşvet aldığı iddiasını “asılsız” ve  “çamur atma” olarak niteleyen Kaptan, “Biz hodri meydan diyoruz. Elinde ne varsa polise teslim et, yargıya teslim et” dedi.

Sendikanın, yapılan iddialar üzerine söz konusu basın kuruluşu hakkında yargıya başvurduğunu kaydeden Kaptan, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nin bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı’na da yayın kuruluşu hakkında yargıya başvurması çağrısında bulundu.

Ülkede basın kuruluşlarının “bozulmasının” bazı değerlerde büyük kayıplara yol açtığını vurgulayan Kaptan, “Eline kalemi alan, ne istersem yazabilirim, sansasyon yaratacağım diyerek yazı yazmaya başlarsa, o ülkede ahlak değerlerinin ne kadar bozulduğunun görmek mümkündür” dedi.

Eylemden dolayı Lefkoşa’daki Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde KTAMS üyeleri 15 dakika iş bıraktı.