Kıbrıs Türk Elektrik Müteahitleri Birliği (KTEMB) ile Kıbrıs Rum Elektrik Müteahhitleri Birliği (SEHK) arasında Mart ayında İstanbul’da imzalanan protokol çerçevesinde mesleki eğitim konularıyla ilgili 2-4 Eylül tarihlerinde Atina’da bir dizi temaslar gerçekleştirildi.

KTEMB’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Rum Elektrik Müteahhitleri Birliği (SEHK) temsilcileri ve KTEMB’ni temsilen Asbaşkan Elk. Müh. Bora Karaçam ve İdare Amiri Elk. Müh. Osman Asilzade’den oluşan kafile Merkezi Atina’da bulunan Yunanistan’ın köklü firmalarından Kafkas Eğitim ve Gelişim Enstitüsü’nü ziyaret etti. Burada Enstitü’nün faaliyetleri hakkında bilgiler alan kafile, firma bünyesinde bulunan eğitim alanları ve uygulama alanlarını ziyaret etti. Yenilenebilir enerji sistemleri, “otomasyon sistemleri, kontrol ve kumanda sistemleri ile kompanzasyon konuları” ağırlıklı olarak ele alınan konu başlıkları oldu.

Yunanistan Elektrik Müteahhitleri Birliği ile görüşmeler yapıldı. Üç birliğin işbirliğiyle ortak proje çalışmaları başlatıldı.

Ziyaret programı kapsamında Yunanistan Elektrik Müteahhitleri Birliği yöneticileriyle bir araya gelindi. Yapılan görüşmeler sonucunda her üç Birliğin katkılarıyla ortak eğitim imkânları yaratılması, bu amaçla belirli çalışmalar yapılması ve hazırlık sürecinin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan projelerin 2017 yılının ilk aylarında hayata geçirilmesi konusunda fikir birlikteliği sağladı.