İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yetkililerini kabul etti.

Bakan Akansoy, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yetkilileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, odanın, sektörel alanda yaptığı çalışmalarla öne çıkmış bir örgüt olduğunu vurguladı.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın bakanlığıyla paralel çalışmalar yürüten bir örgüt olarak, her zaman birlikte çalışacakları ve ortak projeler üretecekleri örgütlerden biri olduğuna işaret eden Akansoy, örgütün çalışmalarını her zaman yakından takip ettiğini, bu nedenle de yabancılık çekmeyeceğini söyledi.

Akansoy, bakanlık olarak çalışma hayatıyla ilgili konularda Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’yla birlikte hareket etmekten memnuniyet duyacağını ifade ederek, değerlendirilecek birçok konu olduğunu ve bugün gerçekleştirilen ilk görüşmenin ardından toplumun beklentilerine cevap verebilecek projeler üreteceklerini kaydetti.

1447087616.jpg

KANBER

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ise, çalışanların iş ve çalışma yaşamının düzenlenmesi, yerel işletmelerin üretim, hizmet ve işyeri standartlarının geliştirilmesi ve ülkede işsizliğin ortadan kalkması için gerekli tedbirlerin ivedi olarak alınmasını istedi ve oda olarak üzerlerin sorumlulukların bilincinde olduklarını söyledi.

Plansız sayısal çokluğun işletmeleri güçlü yapmayacağını belirten Kanber, sürdürülebilir bir ekonominin planlı ve güçlü işletmelerden oluşabileceğini, bu çerçevede fiziki planın öngörülerine bağlı kalarak, her şehir için master plan çalışmalarının tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Kanber, şirketler yasası kapsamında kurulacak yabancı sermayeli şirketlere, dünyadaki diğer örnekleri gibi bilim, teknoloji ve diğer saptanan alanlarda ülkeye katma değer ve istihdam sağlamaları durumunda izin verilmesi gerektiğini kaydederek, “Böylelikle ülkede paravan şirket kurulmasının önüne de geçilebilir” dedi.

Ülkede işsizlik sorununun azaltılması ve çalışma yaşamının planlanması için ön izin verilirken, oda görüşü alınması gerektiğini de kaydeden Kanber, “Ülkemizde plansız yaşam, eğitim, sağlık ve beraberinde plansız ekonomi olduğu bir gerçektir. Bu nedenlerden dolayı adil bir gelir dağılımı sağlanamamaktadır. Sosyal devlet vurgusuyla halkımızın ve esnafımızın sosyal ve ekonomik haklarını evrensel boyutta talep etmekteyiz” diye konuştu.

Kanber, konuşmasının sonunda Bakan Akansoy’a odanın çeşitli konulardaki görüş ve önerilerinin yer aldığı belgeyi de takdim etti.