Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Derinya Kapısı’nın açılması için iki toplumlu eylemlilik sürecini bütün güçleriyle destekleyeceklerini belirterek, atılacak her olumlu adımın ekonomik, sosyal iyileşmeye ve barışa katkı koyacağına inanç belirtti.

Kanber, yaptığı yazılı açıklamada, kendilerinin dün de, bugün de, her anlamda adaletin,eşitlik ve barışın yanında olduklarını ifade ederek, bu çerçevede başta Lokmacı olmak üzere, Limnidi ve Pirgo Kapısı’nın açılması için bütün enerjilerini ortaya koyduklarını söyledi. Kanber, “Açılan her kapının toplumların yakınlaşmasına toplumların bir birini tanımasına, ekonomik sosyal yaşamın iyileştirilmesine katkı koyduğuna inancımızdan dolayı bunu yaptık. Bugün de buna inanıyoruz. Yaşanalar da bu inancımızı ispatlıyor” dedi.

Adada, dünyada ve bölgede çözüm ve barış isteniyorsa, o isteği inandırıcı kılacak adımların mutlaka atılması gerektiğini vurgulayan Kanber, şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ı, AB’yi, dünyayı paylaşma iddiası ortaya koyup da bütünlüklü çözüm adına küçüklü, büyüklü adımlar atmamanın izahı mümkün değildir. Önerimiz ve yaklaşımımız, kapılar, Maraş, Liman ve havaalanı konusunda adımlar atarak barış ve çözüm ortamını oluşturmak, işbirliği ortamını canlı tutmak ve hayatın iyileştirilmesini sağlamaktır. Bu anlayışla 16 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da Derinya Kapısı’nın açılması için bizlerin de yer aldığı iki toplumlu eylemlilik sürecini bütün gücümüzle destekleyeceğimizi duyurur, atılacak her olumlu adımın ekonomik, sosyal iyileşmeye ve barışa katkı koyacağını vurgularız.”