KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, geçmiş yıllarda Futbol Federasyonu’nun içinde bulunduğu sıkıntılı döneme ait ve şu an Polis’te emare olarak tutulan 2 adet çek’le ilgili işlem yapıldığı ve karşılığının KTFF’den talep edildiğini açıkladı. Yaşanan bu olaya büyük tepki koyan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yayınladığı basın bildirisinde söz konusu olayı spor kamuoyu ile paylaştı.

Hasan Sertoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Göreve geldiğimiz 10 Kasım 2010 tarihinde KTFF'nin mali denetlenmesi sonucunda ortaya çıkan tablo herkesi derinden yaralamıştı.

Gençliğimizin yüz binlerce lirası çalınmış, birçok sahte imzalı çekler havada uçuşmuş, polis raporları ve Sayıştay raporları hepsi de büyük bir suçun işlendiğinin ispatı olmuştu.

Sonra ne oldu? Birçok kez dillendirmemize rağmen, uğraşmamıza rağmen, bu konuda hiçbir şekilde bir adım atılmadı. Hiç bir sonuç da çıkmadı. Dava dahi açılmadı! Bu da yetmezmiş gibi, yine o tarihlerde polis soruşturması sonucunda emare olarak el konulan ve halen şuanda poliste bulunan iki adet çekle ilgili, Fasteasy Finans Şirketi Limited'in sahte imzalı bu iki çeklerin fotokopisiyle, mahkemeyi yanıltmak ve kandırmak suretiyle federasyonumuz aleyhine karar ürettirmiş bulunduğu bilgimize gelmiştir.

Bu memlekette bu işlerin nasıl bu kadar kolay ve cesaretle yapıldığını anlamış değilim. Düşünün, elinizdeki çeklerin üzerindeki imzaların sahte olduğunu bileceksiniz ve yıllar sonra bu çeklerle federasyonumuza kumpas kurmaya kalkacaksınız. Helal olsun!

Ne yazık ki, bu tür olaylar sadece bizim memleketimizde olur. Üzülsek de, kahrolsak da gerçek bu. Arsızlar, hırsızlar hep el üstünde ve her zaman bir yalan bulup işin içinden sıyrılıyorlar. Ama bu iş artık böyle gitmemeli.

Bu bahse konu iki çekle ilgili, polisimize bugün (13 Ekim 2015) bir kez daha bilgi verdim; sonuç ne isterse olsun, bu sahte imzalı çekleri asla ödemeyeceğimizi bildirir, saygılar sunarım.”