Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na destek belirtti.

KTSO, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun “uzun, zorlu ve sebat edilmesi gereken bir mücadelenin başlangıcında” olduğunu belirterek, oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

KTSO Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın siyasi durumundan dolayı bazı sektör ve kesimlerin diğerlerine nazaran ambargolardan daha fazla etkilendiği, “siyasetle ilgisi olmaması gereken spor ve kültürel alanlarda uygulanan ambargoların anlaşılamaz olduğu” belirtildi.

Kulüplerin son zamanlarda yaşamakta olduğu sorunların çözümü ile ilgili yapılan uyarılara rağmen bir açılım olmadığının, Türkiye takımlarıyla dostluk maçı bile yapılamadığının kaydedildiği açıklamada, bu kapsamda futboldaki gelişmelerin kendi içerisinde özel olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, yaptıkları istişarelerde, KTFF’nin profesyonel bir ekip kurduğu, konuyu geçmişiyle birlikte analiz ederek, futbolun içerisinde bulunduğu çıkmaz için cesaretle vizyon ürettiğine tanık oldukları belirtilirken, “Uzun yıllardır siyasilerden gelen baskılara rağmen kendi imkanlarıyla ve bu kadar kapsamlı bir çalışmanın yapılması tebrik edilmesi ve örnek alınması gereken bir durumdur” ifadesine yer verildi.

KTFF Yönetim Kurulu’nun aldığı kararların Genel Kurul’a sunulduğu ve sunulmaya devam edilecek olmasının demokrasi açısından örnek alınması gerektiği belirtilen açıklamada, KTFF Genel Kurullarında çıkan iradeye saygı gösterilmesi istendi.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk futbolunun mevcut sürdürülemez durumunun iyileştirilmesi veya en azından bu konuda somut ve sonuç alıcı çalışmalar yapılmasını desteklemekteyiz. KTFF uzun, zorlu ve sebat edilmesi gereken bir mücadelenin başlangıcındadır ve bu süreçte KTSO olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadesi kullanıldı.

TAŞERONLAR BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca da yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun almış olduğu karara tam destek belirtti.

Amca, Kıbrıs Türk halkının kendisi ve ülkesi ile ilgili kararları kendisinin vermesinin demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu kaydetti.

Amca, şöyle devam etti:

“Bu bağlamda özerk bir yapıya sahip olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonumuz kendisine bağlı spor kulüpleri ile birlikte almış olduğu kararlara herkesin saygı duyması gerekmektedir. Yıllardan beridir Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun dışında tutulmasından sporumuz da payını almıştır.

İnşaat Taşeronları Birliği olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonumuzun uluslararası alanda gençlerimize spor yaptırma amaçlı tüm girişimlerini destekler, yanında olduğumuzu belirtiriz”

Amca, bu kararın Kıbrıs Türk halkının “barış, demokrasi ve uluslararası hukukun içine giriş başlangıcı” olmasını diledi.