Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Kıbrıs Türk yazılı basınında yaşanan haksız rekabetin sektörde yaşam savaşını zorlaştırdığını savundu.

KTGB Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, yazılı basını etkileyen mali yükün yanı sıra teknolojiye ayak uydurulması neticesinde gazetelerin tükenmekle karşı karşıya olduğu ve  birçok konuda mücadele verdiğine vurgu yaptı.

KTGB bünyesinde geçen yıl kurulan özel komitenin yaptığı açıklamada; "sosyal medya ve internet medyasının da ana odağını oluşturan, bir asrı geride bırakmış köklü geçmişi ile fikir ve anlatımın toplanma merkezi konumundaki geleneksel medyamız etkisizleşecek; söz, anlatım, fikir özgürlüğü ve gazetelerin demokrasiye katkısı gerileyecektir. Gazetelerin 'kurumsal' yapısı ortadan kalkacak, 'kayıt dışılık' yaygınlaşacak, mevcut gazeteler ekonomik koşulların getirdiği dayatmalar ile 'kayıt dışılığa' yönelecektir" şeklinde uyarı yaptığı anımsatılarak, uyarıların kendini göstermeye başlamasından üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Kıbrıs Postası gazetesinin yayın hayatını sonlandırarak, internet medyasına yönelmesinin buna örnek olduğu belirtilen KTGB açıklamasında, haksız rekabet koşullarıyla mücadele eden sektörün, emekçilerini de kaybetmeye mahkum edildiği kaydedildi.

Gerekli tedbirin alınmaması durumunda Kıbrıs Postası gazetesindeki çalışanlar gibi birçok emekçinin daha işsiz kalacağı ileri sürülerek, KTGB’nin her koşulda basın emekçilerinin yanında olduğu ifade edildi.