Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerin, mesleki konularda bilgi, görgü ve yeteneklerini artırmak amacıyla Türkiye’deki medya kuruluşlarında kısa süreli görev yapmalarına destek vereceğini bildirdi.

Federasyon ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti arasında yapılan görüşmede; mesleki eğitim konusundaki ihtiyaçlar karşılıklı olarak değerlendirildi ve ortak görüş çerçevesinde ileri adımların atılması kararlaştırıldı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar yazılı açıklamasında, Cemiyet üyesi gazetecilerin Türkiye’nin medya kuruluşlarında kısa süreli de olsa çalışarak kendilerini geliştirme şansı bulacaklarına dikkat çekti ve Federasyonun bu konuda vereceği desteğin önemine işaret etti.

Akar, ülkedeki gazetecilerin bu işbirliği ile daha büyük bir coğrafyada, çok daha fazla haber trafiği içinde bulunacağına ve bu mesleğe gönül verenlerin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, KKTC’de görev yapan gazetecilerin, Türkiye’deki olanaklardan yaralanmaları konusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Karaca, Lefkoşa’daki görüşme sırasında Gazeteciler Cemiyeti ile bu konuda tam bir uyum içinde çalışma kararı aldıklarını belirterek, “hedefimiz; Kıbrıs’taki kardeşlerimizin bu meslekte ilerlemelerine destek sağlamaktır” dedi.