KTHY ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yapılan büyük hatalar sonrasında batırıldığı iddia edilmesinin yanı sıra kasten ve isteyerek batırıldığı iddiaları da gündemden düşmüyor. KTHY’nin iflasını açıklamazdan önce Kıbrıs Vakıflar Bankasından, Belçika’da tamiri ön görülen uçak motoru ile ilgili aldığı öne sürülen 5 Milyon lira tutarındaki kredinin nereye harcandığı merak konusu oluyor.

UÇAK MOTORU KAYIP

KTHY’nin bünyesinde bulunan bir uçağın motorunun tamir için Belçika’ya gönderildiği ancak uçak motorunun ortadan kaybolduğu öne sürülüyor. Kaybolan ve geri gelmediği iddia edilen uçak motorunun akıbetinin ne olduğu da halen bilinmiyor. Tamir ve bakım için Belçika’ya gönderildiği öne sürülen uçak motorunun herhangi bir riske karşı sigortasının yapılıp yapılmadığı da gizliliğini koruduğuna vurgu yapılıyor.

5 MİLYON LİRA KREDİ TAMİR İÇİN ALINMIŞ

Vakıflar Bankasından alındığı öne sürülen 5 Milyon lira tutarındaki kredi için Ercan Hava Alanı içerisindeki hangarın ipotek olarak verildiği ileri sürülürken KTHY’nin İngiltere Slotlarının durumu da merak ediliyor. İngiltere’deki slotların satıldığı da ileri sürülürken elde edilen paranın slotların satılması halinde nerelere harcandığı da tartışma konusu oluyor.

ADA HAVACILIK ŞTİ. KURULDU AMA

KTHY iflas ettikten sonra kurulan ADA Havacılık Şti.’nin bankada kuruluş için bulundurduğu 5 Milyon liranın da bankadan ani olarak bir günde çekildiği belirtilirken daha sonra ADA Havacılık Şti.’nin uçuşlarını iptal ettiğine vurgu yapılıyor.

KTHY İLE İLGİLİ GİZLİLİK SÜRÜYOR

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, KTHY ile ilgili gizlilik sürüyor. Belçika’ya gönderilen uçak motoru tamir edilip geri gönderilecekti. Bu uçak motorunun ne olduğunu bilmiyoruz. Ama tek bildiğimiz bu uçak motorunun geri gönderilmediğidir. Uçak motorunun tamiri için Vakıflardan 5 milyon lira kredi alındı. Peki 5 Milyon lira tamir için ödenmişse bu motor neden geri gönderilmedi. Veya hiç Belçika’ya gönderilmemişse bu 5 Milyon ile ne yapıldı? Birileri buna bir açıklık getirmelidir dedi.

Kaynak: Kıbrıs Sözcü