Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu yapılıyor.

Genel Kurul’da açılış konuşmalarının ardından faaliyet ve mali raporların okunmasına geçildi.

Seçimin de yapılacağı Genel Kurul’da mevcut Başkan Cafer Gürcafer dışında başka aday bulunmuyor.

Atatük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul, Fuat Kutlu başkanlığındaki divanın oluşturulması ile başladı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Başkan Cafer Gürcafer, geride kalan 2 yıllık sürede çok fazla bir ilerleme kaydedemediklerini söyleyerek, bu durumu inişli çıkışlı siyasi bir dönem geçirilmesine bağladı.

İnşaat sektörünün tüm dünya ekonomilerinde yerinin büyük olduğunu hatırlatan Gürcafer, yeni kurulan hükümetle birçok sorunu aşabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, ülke maliyesinin çok kötü bir durumda olmadığını kaydederek, hedeflerinin sadece maaşların ödenmesi olmadığını belirtti.

Denktaş, geçen hafta protokolün imzalanmasını hedeflediklerini anımsatarak, Türkiye’deki hükümetin bozulması ile sürecin uzayacağını, ancak bu ay için maaşların ve borçların ödenmesinde bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, inşaat sektörünün kendisi dışında çok sayıda alt sektörü de etkileyen bir önemi olduğuna vurgu yaparak, bunun sadece ülkedeki 300 bin kişiye hitap eder durumdan daha iyi bir noktaya taşınması için çalışacaklarını ifade etti.

Ülkede istihdamı desteklemek adına kazan – kazan metoduyla bir takım çalışmalar başlatılacağını kaydeden Saner, 200 gence özel sektörde istihdam alanı yaratılacağını belirtti.

Genel Kurul’da UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, bazı birlik başkanları ve Güney Kıbrıs’tan gelen konuklar da birer konuşma yaptı.

Konuşmalar sonrası verilen aranın ardından Genel Kurul’da raporların okunmasına geçildi.

1462628701.jpg

1462628703.jpg