Birlik adına yazılı bir açıklama yapan ve Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren ve önümüzdeki dönem için beklentilerini dile getiren Başkan Cafer Gürcafer, “Gelinen noktada ülkeyi bu hale getirenleri eleştirirken toplum bireyleri ve seçmenleri olarak kendi payımıza düşen özeleştiriyi de yapmamız geleceğimizi yeniden kurma yolunda bizlere en büyük katkıyı koyacak” dedi.

Devletin ve ülkenin yeniden dizayn edilmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Gürcafer, “Bunu başarabilmek için en önemli malzeme olan toplum bireylerinin doğru değer yargılarına ihtiyaç var” ifadesine yer verdi. Gürcafer yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda cumhurbaşkanı ve toplum liderinin değişmiş olması, farklı vizyon ve özellikle çözüm istenci olan yeni bir liderin gelmiş olması, şüphesiz toplumsal geleceğimiz bakımından çok önemlidir. Her şeyden önce seçmenin değer yargılarının farklılaşmış olması, bireysel çıkar merkezli düşünceden uzak, toplumsal değerlerin eskiye kıyasla daha fazla ön plana çıkmış olması, içerisinde bulunduğumuz bozuk düzenden kurtulabilmemiz adına umut vaat etmektedir. Ancak bu tarihin geleceğimizle alakalı ihtiyacımız olan esas değişimlere başlangıç tarihi olmasını sağlamamız ve bu çerçevede  toplum olarak değişim istencimizi  bilinçli bir şekilde devam ettirmemiz en az seçim neticesi kadar önem arz etmektedir. Yıllarca kahve kahve gezip, menfaat dağıtan, bu çerçevede seçim kazanan, kazandıktan sonra da dört yıl boyunca tekrar seçilmekten başka derdi olmayan birçok siyasetçiye seyirci kalarak, bireysel çıkar uğruna kendi ülkemizin bu hale getirilmesine katkı koyduğumuzu kabullenmek en doğru başlangıç olacaktır.”