Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası(KTOEÖS), Akdoğan’da bulunan  Polatpaşa Lisesi’ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni ile yaşanan sıkıntıların devam ettiğini savundu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı "adım atmamakla" suçladı.

Polatpaşa Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik ileri sürdüğü hareketleri ile ilgili yazılı açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, söz konusu “din görevlisinin” uzun süredir gittiği okullarda “bazı çocuk, veli, öğretmen ve idarecilere farklı sıkıntılar yaşattığını” iddia etti.

Söz konusu din görevlisinin pek çok kez veli, öğretmen, okul idarecileri tarafından uyarıldığını, eğitim bakanlığının haberdar edildiğini savunan Gökçebel, ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın “gerekli adımı” atmadığını öne sürdü.

“Söz konusu din görevlisinin, Mehmetçik Ortaokulu’ndan Eğitim Bakanlığı tarafından çocuklara küfürlü ve aşağılayıcı sözler kullanma, çocukların kafasına kitapla vurma, dövme, cinle, şeytanla çocukları korkutma, çocuklara “siz Hristiyansınız” diye laflar söyleme, “Müslüman olsanız yılbaşını kutlamaz sınıf süslemezsiniz” aşağılamalarında bulunma, Noel ağacına “yukarıdan İsa inecek” gibi laflar söyleme, öğretmenleri bedduayla tehdit etme, din dersi (kültür dersleri ) sınavlarını, sınav haftasına koymadığı gerekçesiyle okul müdürüne özelden mesaj atıp lanet okuma, ders dışında çocuklara cami maketleri v.s ödevleri zorunlu verme, Facebook’tan öğretmenlere hakaret etme nedenleriyle alındığını” iddia eden Gökçebel, “din görevlisinin Polatpaşa Lisesi’nde de lise son sınıf kız çocuklarına “eve gelin size namaz öğreteyim” teklifinde bulunduğu, sınıfta çocuklara cinsel içerikli sözler söylediği, kolu olmayan çocuğa “sana Allah cezanı verdi” gibi aşağılamalarda bulunduğu, “göstermek ayıp değil elletmek ayıptır” gibi ifadeler kullandığını”ileri sürdü.

Gökçebel, rehber öğretmenlerde,pek çok çocuğun söz konusu din görevlisinden etkilendiklerine dair notların, bir çocuğun da psikolog raporunun mevcut olduğunu söyledi.

KTOEÖS Başkanı, ülkede eğitim almış din öğretmenleri var iken okullara “misyoner” öğretmenlerin görevlendirildiğini de savundu.

KTOEÖS’ün, sadece bir mezhebe dayalı eğitim verilmesini “bilim dışı dayatma” olarak gördüğünü kaydeden Gökçebel, “Henüz taze olan beyinlerin düşünme, karar verme kapasiteleri yok edilerek tartışılamayacak olan dogma bilgilerle doldurulması doğru değildir. Aklım özgürleştiren, düşündüren, kritik yapabilen bilimsel bir bilgiden geçirerek belli bir yaştan sonra özgür insanların dini kendilerinin tercih edebilme şansına sahip olması çok daha doğrudur” dedi.