Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), mevcut hükümetin fiilen bittiğini belirterek, yeni kurulacak hükümetten beklentileri dile getirdi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, bazı yasal değişikliklerin yeterli olmadığına işaret ederek,  biriken sorunlara acilen çare üretilmemesi durumunda halkın dayanacak takatinin kalmadığının  unutulmaması gerektiğini kaydetti.

“Siyaset itibar kazanmak istiyorsa, hükümete talip olanlar da, muhalefet edenler de, halka rağmen siyaset yapılmayacağın anlamalıdır” diyen Gökçebel, “Örgütlenmenin çok zayıf ve sadece kamuda olduğu bir ülkede sendikaların suçlu gibi gösterilme gayretlerinin işe yaramadığı, hiçbir sorun çözme başarısı gösterilemeyeceği ve  siyasete güven getirmeyeceği artık anlaşılmalı” dedi.

Dövizin fırlamasıyla Türk Lirası’nın eridiğini, hayat pahalılığının dondurulduğunu ve işsizliğin arttığını belirten Gökçebel, geniş kesimlerin hızla fakirleştirilerek, açlık sınırına itildiğini ve asgari ücretin sefalet ücretine dönüştüğünü iddia etti.

“İşsizleştirme, örgütsüzleştirme, güvencesizleştirme getiren yasaların reform diye sunulduğunu” ileri süren Gökçebel, Muhaceret Yasası’nın  onlarca kez değişmiş olmasına rağmen hep realiteden uzak olduğunu iddia etti.

Devlet okullarının sahipsiz ve hedefsiz hale getirildiğini iddia eden Gökçebel, bilimsel, laik, parasız eğitim yerine dinselleştirilmiş, gericileştirilmiş okullar ve eğitime yatırım yapılmakta olduğunu savundu.

 “Öğretmenlerin sorunları dağ gibi birikmiştir. Beş farklı yasa ile istihdam edilen öğretmenler yaratılmış, öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmış, sıradanlaştırılmıştır”ifadelerini kullanan  Gökçebel,  öğretmenlerin köleleştirildiğini öne sürdü.

Gökçebel,  çevrenin yağmalanmaya devam edildiğini, kayıt dışılık, vergi kaçakçılığı, vergi adaletsizliği ve partizanlığın devam ettiğini  savunarak, “Kurulacak hükümete çağrımız, halkının artık sesine kulak vererek,  halk için siyaset yapmasıdır” dedi.