Eğitimin siyasi çıkarlar uğruna yozlaştırıldığını savunan KTOEÖS, bugün Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü.

Öğretmenler, “Nitelikli Kamusal Eğitim Hakkı” sloganıyla düzenlenen yürüyüş çerçevesinde sendika önünden toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gitti.

Öğrencileri ölçmenin ve değerlendirmenin öğretmenin görevi olduğunu vurgulayan KTOEÖS, “Siyasetin buna müdahalesini anlayamıyoruz” diyerek değerlendirme yaptıkları kırmızı tükenmezleri Milli Eğitim Bakanlığı’na iade etti.

“134 ÖĞRETMEN EKSİK”

Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşlerinde, “Bakanlar Kurulu Kararıyla Eğitim Yönetilemez”, “Bakan Dürüst Değil”, “Dogmatik Değil, Kamusal, Bilimsel, Demokratik, v e Çağdaş Eğitimi Yılmadan Savunmaya Devam Edeceğiz” gibi pankartlar da açtı.

KTOEÖS üyesi öğretmenler, eylemde “Okul Yönetimi ve Okul Aile Birlikleri Dilenci Mi?” “2 Müdür, 15 Müdür Muavini, 210 Bölüm Şefi, 41 Atölye Şefi, 44 hademe, 12 Sekreter, 134 öğretmen eksik” gibi pankartlar da taşıdı.

“DEVLET OKULLARI YOK EEDİLMEYE, ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN TOPLUMSAL STATÜSÜ BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR…”

KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, “Buradaki eylemimiz ne para, ne statü içindir. Devlet okulları yok edilmeye, öğretmenlik mesleğinin toplumsal statüsü bitirilmeye çalışılıyor” diyerek taviz vermeyeceklerini vurguladı.

“EĞİTİMDE HANGİ REFORMU YAPMAK İSTEDİNİZ DE ÖĞRETMEN SİZE ENGEL OLDU?”

Beğenilmeyen tüzüklerin ve yasaların Bakanlar Kurulu kararlarıyla değiştirildiğini savunan ve bunu eleştiren Gökçebel, “Eğitimde hangi reformu yapmak istediniz de öğretmen size engel oldu? Sermayenin sözcülüğünü yapan hükümet kamusal eğitimi, bitirmek istiyor. Tüzükler, yasalar değiştirilerek öğretmenin motivasyonuyla oynanıyor. Siz yapamadınız, öğrencileri biz geçireceğiz’ demek şikedir, öğretmenin onuruyla oynamaktır…” dedi.

“BÜTÇENİN YÜZDE 75’İ ÖZEL OKULLARA…”

Devlet okullarının her yıl eksiklerle açıldığını söyleyen ve “Bu kader mi?” diye soran Tahir Gökçebel, eğitimle ilgili bütçenin yüzde 75’inin özel okullara ayrıldığını savundu.

“BAKAN DÜRÜSTLE EĞİTİMDEKİ YANLIŞLIKLARI TARTIŞMAYA HAZIRIM”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile eğitimdeki yaraları, yanlışlıkları, yolsuzlukları herhangi bir programda tartışmaya hazır olduğunu söyleyen Gökçebel, “Eğitimdeki sorunlar öğretmenin, öğrencinin, velinin üzerine yıkılmaya çalışıyor. Yandaş medya da buna destek veriyor” dedi.

“ŞEHİT ERTUĞRUL İLKOKULU İLE İLGİLİ KARAR KAOSA OYNAMA…”

Şehit Ertuğrul İlkokulu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararına da değinen Sendika Başkanı Gökçebel, bu kararı “kaosa oynamak” diye niteledi.

Açıklamasında Bakan Dürüst’ü de eleştiren, Tahir Gökçebel, “Öğretmeni hazmedemeyen, bizim üzerimizden oyun oynayan, eğitimde sorun yaratan sizsiniz” dedi.

“ÖĞRETMENİN ONURLU MÜCADELESİ DE SÜRECEK, SÜRMELİDİR”

Öğrencilerin ve velilerin öğretmenin yanında olması gerektiğini de söyleyen Gökçebel, şunları ekledi:

“Herkese bilimsel, demokratik, laik, parasız, eşit, nitelikli ve kamusal eğitim hakkı verilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nitelikli, kamusal eğitim veren öğretmenin onurlu mücadelesi de sürecek, sürmelidir.”

Gökçebel’in açıklamasının ardından KTOEÖS Basın Bildirisi Meryem Yıldız tarafından okundu ve eylem sona erdi.