KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, yaptığı yazılı açıklamada,TC ve KKTC hükümetlerini, özellikle Maliye Bakanına ağır eleştirilerde bulundu. Kıbrıs Türkü’nün bir ablukayla karşı karşıya kaldığını iddia eden Gökçebel, halka diyet ödetilirken, siyasilerin de koltuklarda oturmaya devam ettiğini savundu.

Gökçebel, “Bu ülkeye yıllardır dayatılan paketleri, politikaları dayatanlar da, işbirlikçileri de iflas etmiştir. Bu ülkenin gelmiş olduğu noktanın müsebbibi olanlar, bugün akıl vermeye uğraşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tahir Gökçebel, şöyle devam etti:

“KKTC rejimini  yaratanların  ekonomi battı söylemleriyle insanları kandırdığını ileri süren Gökçebel, “Türkiye ve işbirlikçi hükümetlerin eliyle üretim bitirilerek yaratılan rant düzeninden nemalananlara kaymak ve bal devam ettirilirken halkımıza daha da diyet ödetmeye çalışmak kabul edilemezdir”

Kıbrıs Türk toplumunun kendi kendini yönetme talebini algılamayanların su sorunu, 13. maaş sorunu ve paketleri bahane ederek niyetleri gizlediğini savunan Gökçebel, AKP ve CTP-UBP hükümetlerinin toplumu bitirmek için antlaşmış göründüklerini ileri sürdü.

Gökçebel, “Ölümü gösterip sıtmaya razı olmaya halkı ikna etmeye çalışmaktadır. Kıbrıs Türk toplumunun gerçek talebini ortaya koyamayan anlayış vesayetten bahsetmektedir. Doğru politikalarla ancak doğru yere varılır. Sine-i millete dönmek de bir erdemdir” dedi.