Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’na destek belirtti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Mali Sekreter Vedat Tek, bugün öğleden sonra Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler de hazır bulundu.

GÖKÇEBEL: “GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK HER ADIMI DESTEKLEYECEĞİZ”

Tahir Gökçebel, Sertoğlu’nu, izlediği politikaya destek belirtmek için ziyaret ettiklerini ifade ederek, Kıbrıs Türk toplumunun adada siyasi eşit ortak toplumlardan biri olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar gasp edilen haklar, uygulanan ambargonun sıkıntısını toplum ve kurumlar olarak yakından hissettiklerini dile getiren Gökçebel, toplumun getirildiği noktanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gökçebel, gençlerin önünü açmak için atılacak her adımı desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek, KTFF başkan ve yönetim kuruluna destek belirtti.

SERTOĞLU: “VERDİĞİNİZ DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, verilen desteklere teşekkür ederek, “Sizin gibi güçlü sivil toplum örgütlerinin verdiği destek bizim için çok önemlidir” dedi.

Omuzlarına büyük bir yük aldıklarını, eleştirilere ve suçlamalara maruz kalabileceklerinin farkında olarak bu yola çıktıklarını dile getiren Sertoğlu, “Korkması gerekenlerin kendilerini Kıbrıs’ın mal sahipleri zannedenler” olduğunu söyledi.   

Sertoğlu, amaçlarının haklarını almak olduğunu da vurgulayarak, bu haklı mücadeleye karşı çıkanların kurdukları düzenin yıkılacağını sözlerine ekledi.